Regeling ter uitvoering van de Wet openbaarheid van bestuur (Stb. 1991, 703), conform de modelregeling gebaseerd op de Aanwijzingen inzake openbaarheid van bestuur vastgesteld door de Ministerraad op 27 maart 1992

Regeling ter uitvoering van de Wet openbaarheid van bestuur

De minister van Buitenlandse Zaken,
Overwegende dat de toepassing van de Wet openbaarheid van bestuur (Stb. 1991, 703) aanleiding geeft tot het vaststellen van een regeling ter uitvoering van die wet.

Besluit:

Vast te stellen de volgende regeling ter uitvoering van de Wet openbaarheid van bestuur.

Hoofdstuk

I

Definities

Artikel

1

In deze regeling wordt verstaan onder:

de wet:

de Wet openbaarheid van bestuur (Stb. 1991, 703)

gemachtigd ambtenaar:

een ambtenaar die door de minister tot het beslissen over verzoeken om informatie is gemachtigd;

informatiepunt:

een persoon of een plaats binnen het ministerie en binnen de daaronder ressorterende instellingen, diensten of bedrijven waar informatie kan worden verkregen;

de minister:

de minister van Buitenlandse Zaken.

Register

Artikel

2

Gemachtigd ambtenaar

Artikel

3

Als gemachtigd ambtenaar worden aangewezen de Secretaris- Generaal, de Plaatsvervangend Secretaris-Generaal, de directeur van de directie Juridische Zaken, het hoofd en het plaatsvervangend hoofd van de afdeling Bestuursrecht van voornoemde directie.

Informatiepunten

Artikel

4

Hoofdstuk

II

Informatie op verzoek

Artikel

5

Artikel

6

Artikel

7

Vervallen

Artikel

8

Hoofdstuk

III

Informatie uit eigen beweging

Adviezen

Artikel

9

Over openbaarmaking van adviezen van ambtelijke dan wel gemengd samengestelde adviescommissies werkzaam onder de verantwoordelijkheid van de minister beslist de gemachtigd ambtenaar conform art.3 hierboven, onverminderd het bepaalde in artikel 4, tweede lid, onder g, van het Reglement van Orde voor de raad van ministers (Stb. 1979, 246).

Artikel

10

De openbaarmaking van adviezen van niet-ambtelijke adviescommissies en het doen van mededeling daarvan in de Nederlandse Staatscourant geschieden door de zorg van het bureau Wet openbaarheid van bestuur.

Artikel

11

Adviezen, nota's en rapporten die gezien hun omvang daarvoor in aanmerking komen, worden eventueel voorzien van een tevens voor openbaarmaking bestemde samenvatting.

Hoofdstuk

IV

Slotbepalingen

Artikel

12

De beschikking van 26 maart 1980 van de Minister van Buitenlandse Zaken en de Minister voor Ontwikkelingssamenwerking wordt ingetrokken.

Artikel

13

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 mei 1992.

Deze regeling wordt gepubliceerd in de Nederlandse Staatscourant en afschrift daarvan zal worden gezonden aan de minister-president, Minister van Algemene Zaken.

De Minister van Buitenlandse Zaken, H. van denBroek
De Minister voor Ontwikkelingssamenwerking, J. P.Pronk