Artikel
1
In afwijking van het bepaalde in bijlage I, punt 46, onder d, van het Besluit produktie en handel vers vlees wordt toegestaan dat vers rund- en varkensvlees wordt uitgesneden onder de volgende voorwaarden:
-
1.
De geslachte dieren, afkomstig uit de slachtruimte, worden, nadat zij gekoeld zijn in koelruimten met een zodanige luchttemperatuur bij de uitgang van de verdampers dat geslachte dieren binnen 48 uur voor geslachte runderen en binnen 20 uur voor geslachte varkens gekoeld kunnen worden tot een inwendige temperatuur van +7°C, getransporteerd naar de uitsnijderij, waar de temperatuur niet meer mag bedragen dan +12°C en die in dezelfde groep van gebouwen gelegen dient te zijn.
-
2.
Het vlees wordt ineens overgebracht.
-
3.
De geslachte dieren worden, als het uitsnijden gebeurt binnen 48 uur na het slachten voor geslachte runderen en binnen 20 uur voor geslachte varkens, in de uitsnijderij gebracht en uitgebeend voordat hun inwendige temperatuur +7°C bedraagt.
-
4.
Het tijdsverloop tussen het moment waarop het vlees de uitsnijderij wordt binnengebracht en dat waarop het vlees opnieuw verder wordt gekoeld, bedraagt niet meer dan 60 minuten.
-
5.
Zodra het vlees uitgesneden en verpakt is, wordt het overgebracht naar passende koelruimten.