Artikel
1
Ten aanzien van eet- en drinkwaren die in kantines van instellingen of in restaurants voor directe consumptie door de eindverbruiker voorhanden worden gehouden, wordt vrijstelling verleend van artikel 15, eerste lid, onder b, van het Warenwetbesluit Bereiding en behandeling van levensmiddelen, voor zover het de temperatuur betreft waarbij de daar bedoelde eet- of drinkwaren ten hoogste in voorraad mogen worden gehouden, onder de navolgende voorwaarden:
-
a.
de desbetreffende waar wordt gedurende een eenmalige periode van ten hoogste twee uur aangeboden voor directe consumptie aan de eindverbruiker; en;
-
b.
de exploitant van de desbetreffende gelegenheid neemt ter zake een daartoe opgestelde procesbeschrijving in acht:
-
1º
waarin ten minste is aangegeven op welke wijze de met het toezicht en de opsporing belaste ambtenaren achteraf kunnen vaststellen dat steeds voorwaarde a in acht is genomen; en
-
2º
die voldoet aan de bijlage;
-
1º
-
c.
de registratielijst, bedoeld in de bijlage, wordt door de onder b bedoelde exploitant gedurende ten minste één jaar bewaard in de onderneming en desgevraagd terstond ter beschikking gesteld van de met het toezicht en de opsporing belaste ambtenaar.