Artikel
1
1
In deze regeling wordt verstaan onder:
-
a.
caseïne: de gewassen en gedroogde, in water onoplosbare eiwitstof die in de grootste hoeveelheid in melk voorkomt en uit magere melk wordt verkregen door precipitatie door:
-
toevoeging van zuur;
-
microbiële aanzuring;
-
lebstremsel; of
-
andere melkcoagulerende enzymen;
onverminderd een eventuele voorafgaande toepassing van ionenwisselings- en concentratieprocédés;
-
-
b.
caseïnaten: de waren die worden verkregen door droging van met neutraliserende middelen behandelde caseïne;
-
c.
magere melk: de melkafgifte van één of meer koeien waaraan niets is toegevoegd en waarvan alleen het vetgehalte is verlaagd;
-
d.
%: massaprocenten;
-
e.
verordening (EU) 1169/2011: Verordening (EU) nr. 1169/2011 van het Europees Parlement en de Raad van 25 oktober 2011 betreffende de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten, tot wijziging van Verordeningen (EG) nr. 1924/2006 en (EG) nr. 1925/2006 van het Europees Parlement en de Raad en tot intrekking van Richtlijn 87/250/EEG van de Commissie, Richtlijn 90/496/EEG van de Raad, Richtlijn 1999/10/EG van de Commissie, Richtlijn 2000/13/EG van het Europees Parlement en de Raad, Richtlijnen 2002/67/EG en 2008/5/EG van de Commissie, en Verordening (EG) nr. 608/2004 van de Commissie (PbEU 2011, L 304).