Regeling nadere voorwaarden inzake vleesprodukten, vlees- bereidingen en bepaalde andere produkten van dierlijke oorsprong uit andere lid-staten

Regeling nadere voorwaarden inzake vleesprodukten, vleesbereidingen en bepaalde andere produkten van dierlijke oorsprong uit andere lid-staten

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
Gelet op artikel 4, vijfde lid, 5, eerste lid, 6, vijfde lid, 9, derde lid en 10, van het Besluit inzake vleesprodukten, vleesbereidingen en bepaalde andere produkten van dierlijke oorsprong uit lid-staten;

Besluit:

Artikel

1

In deze regeling wordt verstaan onder:

  • a.
  • b.
    richtlijn no. 77/99/EEG:

    Richtlijn van de Raad van de Europese Gemeenschappen betreffende de gezondheidsvoorschriften voor de produktie en het in de handel brengen van vleespro dukten en bepaalde andere produkten van dierlijke oorsprong (PbEG 1977, L 26),

    richtlijn no.94/65/EG:

    Richtlijn van de Raad van de Europese Unie van 14 december 1994, tot vaststelling van voorschriften voor de produktie en het in de handel brengen van gehakt vlees en vleesbereidingen (PbEG L368),

    richtlijn no. 92/118/EEG:

    Richtlijn van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 17 december 1992, tot vaststelling van de veterinairrechtelijke en de gezondheidsvoorschriften voor het handelsverkeer en de invoer in de Gemeenschap van produkten waarvoor ten aanzien van deze voorschriften geen specifieke communautaire regelgeving geldt als bedoeld in bijlage A, hoofdstuk I, van Richtlijn 89/662/EEG, en, wat ziekteverwekkers betreft, van Richtlijn 90/425/EEG (PbEG 1993, L62), en

    richtlijn no. 83/201/EEG:

    Richtlijn van de Europese Commissie van 12 april 1983, houdende afwijking van Richtlijn 77/99/EEG van de Raad ten aanzien van sommige produkten die andere levensmiddelen bevatten en die voor een gering percentage uit vlees of vleesprodukten zijn samengesteld (PbEG L 112).

Artikel

2

Artikel

3

Vervallen

Artikel

4

Op het gezondheidscertificaat of ander document, bedoeld in artikel 4, vierde lid, onderdeel l, van het besluit, of op een aanvullende officiële en ondertekende verklaring van de desbetreffende keuringsdierenarts in het land van oorsprong dient, voor zover het betreft vleesbereidingen bereid uit of met vlees afkomstig van runderen geslacht in een slachthuis in het Verenigd Koninkrijk te worden vermeld, dat bij het uitsnijden van het desbetreffende vlees, zichtbaar zenuw- en lymfeweefsel is verwijderd.

Artikel

5

Artikel

6

De Regeling nadere voorwaarden voor vleesprodukten en vleesbereidingen uit andere lid-staten wordt ingetrokken.

Artikel

7

Deze regeling treedt in werking met ingang van 18 april 1995.

Artikel

8

Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling nadere voorwaarden inzake vleesprodukten, vleesbereidingen en bepaalde andere produkten van dierlijke oorsprong uit andere lid-staten.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, EricaTerpstra