Warenwetregeling Gehakt vlees en vleesbereidingen

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport;

Besluit:

Artikel

1

Artikel

2

Artikel

3

Artikel

4

Artikel

5

De exploitant of beheerder van een inrichting verzorgt in overleg met de bevoegde autoriteit een opleidingsprogramma dat het daar werkzame personeel in staat stelt te voldoen aan voorschriften, aangepast aan de productiestructuur, inzake het op hygiënische wijze bereiden en behandelen van eet- en drinkwaren. Deze bepaling is niet van toepassing op personeel dat reeds over een voldoende kwalificatie beschikt, ten bewijze waarvan een diploma overlegd kan worden.

Artikel

6

Deze regeling treedt in werking met ingang van 17 september 1999.

Artikel

7

Deze regeling wordt aangehaald als: Warenwetregeling Gehakt vlees en vleesbereidingen.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.Borst-Eilers

Bijlage

1

Deze bijlage hoort bij artikel 2, tweede lid.

Bijzondere voorwaarden voor de erkenning van werkplaatsen voor de bereiding van gehakt vlees

Bijlage

2

Deze bijlage hoort bij artikel 2, derde lid.

Bijzondere voorwaarden voor de erkenning van werkplaatsen voor de bereiding van vleesbereidingen

Bijlage

3

Deze bijlage hoort bij artikel 3, eerste lid, onder c.

Onmiddellijke verpakking en eindverpakking

Bijlage

4

Deze bijlage hoort bij artikel 3, eerste lid, onder d.

Opslag

Bijlage

5

Deze bijlage hoort bij artikel 3, tweede lid

Voorwaarden voor de bereiding van gehakt vlees

Bijlage

6

Deze bijlage hoort bij artikel 4, eerste lid, onder a, en derde lid, onder a.

Richtsnoeren voor de samenstelling en microbiologische richtsnoeren

Bijlage

7

Deze bijlage hoort bij artikel 4, eerste lid, onder a, en derde lid, onder b.

Microbiologische richtsnoeren

De werkplaatsen of zelfstandige productie-eenheden zien erop toe dat de vleesbereidingen bij de in artikel 4, tweede lid, bedoelde controles volgens de in bijlage 6 bedoelde evaluatiemethoden aan de volgende criteria voldoen:

Escherichia coli

n = 5; c = 2

5 x 103/g

5 x 102/g

Staphylococcus

aureus

n = 5; c = 1

5 x 103/g

5 x 102/g

Salmonella

n = 5; c = 0

Afwezig in 1 g.