Besluit van 30 januari 2006, houdende vaststelling van de bepalingen van de Wet op het voortgezet onderwijs en de Wet educatie en beroepsonderwijs die geheel of gedeeltelijk niet van toepassing zijn op het voorbereidend beroepsonderwijs in agrarische opleidingscentra (Besluit vbo-groen in een AOC)

Besluit vbo-groen in een AOC

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.
Op de voordracht van Onze Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, van 16 november 2005, nr. TRCJZ/2005/3343, directie Juridische Zaken, gedaan mede namens Onze Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap;
De Raad van State gehoord (advies van 5 januari 2006, no. W11.05.0513/V);
Gezien het nader rapport van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, van 9 januari 2006, nr. TRCJZ/2006/109, directie Juridische Zaken, uitgebracht mede namens Onze Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap;

Hebben goedgevonden en verstaan:

Paragraaf

1

Algemeen

Paragraaf

2

Bekostiging

Artikel

2

Paragraaf

3

Personeel

Artikel

5

Ten aanzien van de benoembaarheidsvereisten voor docenten van instellingen is artikel 4.2.1 van de WEB niet van toepassing op vbo-groen in een AOC.

Artikel

6

Ten aanzien van de bekwaamheidseisen voor docenten van instellingen is artikel 4.2.2 van de WEB niet van toepassing op vbo-groen in een AOC.

Artikel

8

Ten aanzien van de rechtspositie van personeel zijn de volgende artikelen van de WVO niet van toepassing op vbo-groen in een AOC:

Artikel

9

Ten aanzien van georganiseerd overleg zijn de artikelen 40 en 40a van de WVO niet van toepassing op vbo-groen in een AOC.

Paragraaf

4

Huisvesting

Artikel

11

Ten aanzien van de kosten van herstel van schade aan gebouwen is artikel 102a van de WVO niet van toepassing op vbo-groen in een AOC.

Paragraaf

5

Onderwijs

Paragraaf

6

Instandhouding en voorzieningenplanning

Artikel

14

Paragraaf

7

Overige bepalingen

Artikel

16

Ten aanzien van overleg en aangifte van zedenmisdrijven is artikel 3 van de WVO niet van toepassing op vbo-groen in een AOC.

Paragraaf

8

Slotbepalingen

Artikel

18

Wijzigt dit besluit.

Artikel

19

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin het wordt geplaatst.

Artikel

20

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit vbo-groen in een AOC.

Lasten en bevelen dat dit besluit met de daarbij behorende nota van toelichting in het Staatsblad zal worden geplaatst.

’s-Gravenhage
Beatrix
De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit , C.P. Veerman
De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap , M.J.A. van der Hoeven
De Minister van Justitie , J. P. H. Donner