Artikel
1
Voor de navolgende groentegewassen wordt een rassenlijst, als bedoeld in artikel 73 van de Zaaizaad- en Plantgoedwet, ingesteld:
andijvie (Cichorium endivia L.);
asperge (Asparagus officinalis L.);
aubergine (Solanum melongena L.);
augurk (Cucumis sativus L.);
bloemkool (incl. winterbloemkool) (Brassica oleracea L. var. botrytis L.);
boerenkool (Brassica oleracea L. var. laciniata (L.) Schulz);
boon (Phaseolus vulgaris L.);
broccoli (Brassica oleracea L. var. cymosa Duch.);
champignon (Psalliota campestris L.);
chinese kool (Brassica cernua (Thbg) Forbes & Hemsl.);
consumptieraap (Brassica campestris L. var. rapa (L.) Hartm.);
erwt (Pisum sativum L.), waaronder capucijner en peul;
komkommer (Cucumis sativus L.);
koolraap (Brassica napus L. var. napobrassica (L.) Rchb.);
koolrabi (Brassica oleracea L. var. gongylodes L.);
kroot of rode biet (Beta vulgaris L. var. rubra L.);
meloen (Cucumis melo L.);
paprika (Spaanse peper) (Capsicum annuum L.);
peterselie (Petroselinum crispum (Mill.) Airy-Shaw, syn. P. Sativum Hoffm.);
postelein (Portulaca oleracea L.);
prei (Allium porrum L.);
pronkboon (Phaseolus coccineus L.);
raapstelen (Brassica L. div. spec.);
rabarber (Rheum rhabarbarum L.);
radijs (Raphanus sativus L. var. radicula Pers.);
ramenas (Raphanus sativus L. var. niger (Mill.) Stok);
rode kool (Brassica oleracea L. var. rubra DC);
rode wortel (Daucus carota L.);
savoyekool (Brassica oleracea L. var. sabauda (L.) Schulz);
schorseneer (Scorzonera hispanica L.);
selderij (Apium graveolens L.);
sjalot (Allium ascalonicum L.);
sla (Lactuca sativa L.);
spinazie (Spinacia oleracea L.);
spruitkool (Brassica oleracea L. gr. Gemmifera); var. gemmifere (DC.) Schulz);
suikermaïs (Zea mays L. var. saccharata (Koern.) A & G.);
tabak (Nicotiana tabacum L.);
tomaat (Solanum lycopersicon L.);
tuinboon (Vicia faba.);
ui (Allium cepa L.);
veldsla (Valerianella locusta (L.) Betcke);
witlof (Cichorium intybus L.);
witte kool (Brassica oleracea L. var. alba DC.);