Artikel
1
Onder groenten en fruit, als bedoeld in artikel 1 van het Landbouwkwaliteitsbesluit groenten en fruit (Stb. 1977, 490), worden verstaan:
-
Aardbeien
-
Abrikozen
-
Andijvie
-
Appelen en Peren
-
Artisjokken
-
Asperges
-
Aubergines
-
Augurken
-
Avocado's
-
Bananen
-
Bessen van de ‘Ribes L’-variëteiten
-
Bessen van de ‘Vaccinium L’-variëteiten
-
Bleekselderij
-
Bloemkool
-
Boerenkool
-
Bramen
-
Broccoli
-
Capucijners
-
Champignons
-
Chinese kool
-
Citrusvruchten
-
Courgettes
-
Doperwten
-
Druiven
-
Frambozen
-
Kersen (w.o. Morellen)
-
Kervel
-
Kiwi
-
Knoflook
-
Knolselderij
-
Knolvenkel
-
Komkommers
-
Koolrabi
-
Koolrapen
-
Krenten en rozijnen
-
Kropsla
-
Kroten
-
Kruisbessen
-
Meloenen
-
Nectarine
-
Paksoi
-
Paprika
-
Perziken
-
Peterselie
-
Peulen
-
Postelein
-
Prei
-
Pruimen
-
Raapstelen
-
Rabarber
-
Radijs
-
Rettich
-
Schorseneren
-
Selderij
-
Sjalotten
-
Sluitkool
-
Snijbonen en Slabonen (w.o. spek- en pronkbonen)
-
Spinazie
-
Spruiten
-
Tomaten
-
Tuinbonen
-
Uien
-
Veldsla
-
Walnoten
-
Watermeloenen
-
Witlof
-
Wortelen