I productgroep
|
II Voorbeelden van
afzonderlijke producten
|
III Deel van het product
waarvoor maximumgehalten gelden
|
1. Fruit, vers,
|
|
|
gedroogd of ongekookt,
|
|
|
bevroren, zonder
|
|
|
toegevoegde suiker;
|
|
|
noten
|
|
|
i) CITRUSVRUCHTEN
|
|
Het gehele product
|
|
Grapefruits
|
|
|
Citroenen
|
|
|
Lemmetjes
|
|
|
Mandarijnen, clementines
|
|
|
en soortgelijke kruisingen
|
|
|
van citrusvruchten
|
|
|
Sinaasappelen
|
|
|
Pomelo's
|
|
|
Andere
|
|
ii) NOTEN (al dan niet
|
|
Het eetbare deel
|
in de dop, schil of
|
|
|
schaal)
|
|
|
|
Amandelen
|
|
|
Paranoten
|
|
|
Cashewnoten
|
|
|
Kastanjes
|
|
|
Kokosnoten
|
|
|
Hazelnoten
|
|
|
Macadamia
|
|
|
Pecannoten
|
|
|
Pijnappels
|
|
|
Pimpernoten (pistaches)
|
|
|
Walnoten (okkernoten)
|
|
|
Andere
|
|
iii) PITVRUCHTEN
|
Het gehele product, zonder
|
|
|
steeltje
|
|
|
Appelen
|
|
|
Peren
|
|
|
Kweeperen
|
|
|
Andere
|
|
iv) STEENVRUCHTEN
|
|
Het gehele product, zonder
|
|
|
steeltje
|
|
Abrikozen
|
|
|
Kersen
|
|
|
Perziken, nectarines en
|
|
|
soortgelijke kruisingen
|
|
|
daaronder begrepen
|
|
|
Pruimen
|
|
|
Andere
|
|
v) BESVRUCHTEN EN KLEIN
|
|
Het gehele product, zonder
|
FRUIT
|
|
(eventueel aanwezige)
|
|
|
kroontje en steeltje en
|
|
|
voor aalbessen de vrucht
|
|
|
met steeltje
|
|
Tafel- en wijndruiven
|
|
|
- Tafeldruiven
|
|
|
- Wijndruiven
|
|
|
Aardbeien (andere dan
|
|
|
bosaardbeien)
|
|
|
Rubussoorten (andere dan
|
|
|
wilde vruchten)
|
|
|
- Bramen
|
|
|
- Dauwbramen
|
|
|
- Loganbessen
|
|
|
- Frambozen
|
|
|
- Andere
|
|
|
Ander klein fruit en
|
|
|
besvruchten (voor zover
|
|
|
niet wild)
|
|
|
- Blauwe bosbessen
|
|
|
(vruchten van de Vaccinium
|
|
|
myrtillus)
|
|
|
- Veenbessen
|
|
|
- Aalbessen (rood, zwart
|
|
|
en wit)
|
|
|
- Kruisbessen
|
|
|
(Cynorrhodom)
|
|
|
- Andere
|
|
|
Wilde besvruchten en wilde
|
|
|
vruchten
|
|
vi) DIVERSE VRUCHTEN
|
|
De gehele vrucht, zonder
|
|
|
(het eventueel aanwezige)
|
|
|
steeltje, en voor
|
|
|
ananassen, zonder kroon en
|
|
|
voor olijven na
|
|
|
verwijdering van (eventueel
|
|
|
aanwezige) aarde door
|
|
|
afspoelen in stromend water
|
|
Avocado's
|
|
|
Bananen
|
|
|
Dadels
|
|
|
Vijgen
|
|
|
Kiwi's
|
|
|
Kumquats
|
|
|
Litchi's
|
|
|
Mango's
|
|
|
Olijven (tafelolijven)
|
|
|
Olijven (olijven voor
|
|
|
olie-extractie)
|
|
|
Papaja's
|
|
|
Passievruchten
|
|
|
Ananassen
|
|
|
Granaatappels
|
|
|
Andere
|
|
|
|
|
2. Groenten, vers of
|
|
|
ongekookt, bevroren of
|
|
|
gedroogd
|
|
|
i) WORTEL- EN
|
|
Het gehele product, na
|
KNOLGEWASSEN
|
|
verwijdering van het loof
|
|
|
en eventuele aanhangende
|
|
|
aarde (verwijdering van de
|
|
|
aarde door afspoelen in
|
|
|
stromend water of door
|
|
|
licht afborstelen van het
|
|
|
droge product)
|
|
Kroten
|
|
|
Wortelen
|
|
|
Knolselderij
|
|
|
Cassave
|
|
|
Mierikswortel
|
|
|
(peperwortel)
|
|
|
Aardperen (topinamboers)
|
|
|
Pastinaken
|
|
|
Wortelpeterselie
|
|
|
Radijs
|
|
|
Schorseneren
|
|
|
Bataten (zoete
|
|
|
aardappelen)
|
|
|
Koolraap
|
|
|
Rapen
|
|
|
Yam
|
|
|
Andere
|
|
ii) BOLGEWASSEN
|
|
Gedroogde uien, sjalotten
|
|
|
en knoflook: het gehele
|
|
|
product, na verwijdering
|
|
|
van gemakkelijk loslatende
|
|
|
schil en eventuele aarde.
|
|
|
Ongedroogde uien, sjalotten
|
|
|
en knoflook, alsmede
|
|
|
voorjaarsuien: het gehele
|
|
|
product na verwijdering van
|
|
|
wortels en eventuele aarde
|
|
Knoflook
|
|
|
Uien
|
|
|
Sjalotten
|
|
|
Bosuien
|
|
|
Andere
|
|
iii) VRUCHTGROENTEN
|
|
Het gehele product na
|
|
|
verwijdering van steeltjes
|
|
Solanaceae
|
|
|
- Tomaten
|
|
|
- Pepers (paprika's)
|
|
|
- Aubergines
|
|
|
– Okra
|
|
|
- Andere
|
|
|
Cucurbitaceae met eetbare
|
|
|
schil
|
|
|
- Komkommers
|
|
|
- Augurken
|
|
|
- Courgettes
|
|
|
- Andere
|
|
|
Cucurbitaceae met niet-
|
|
|
eetbare schil
|
|
|
- Meloenen
|
|
|
- Pompoenen
|
|
|
- Watermeloenen
|
|
|
- Andere
|
|
Suikermaïs
|
Korrels of kolven zonder
|
|
|
vliezen
|
|
iv) KOOLSOORTEN
|
|
|
|
Bloemkoolachtigen
|
Uitsluitend inflorescenties
|
|
- Broccoli
|
|
|
- Bloemkool
|
|
|
- Andere
|
|
Sluitkoolachtigen
|
product na verwijdering
|
|
|
van eventuele rotte
|
|
|
bladeren
|
|
|
- Spruitjes
|
|
|
- Sluitkool
|
|
|
- Andere
|
|
Bladkoolachtigen
|
product na verwijdering
|
|
|
van eventuele rotte
|
|
|
bladeren
|
|
|
- Chinese kool
|
|
|
- Boerenkool
|
|
|
- Andere
|
|
Koolrabi
|
Het gehele product, na
|
|
|
verwijdering van het loof
|
|
|
en eventuele aanhangende
|
|
|
aarde (verwijdering van de
|
|
|
aarde door afspoelen in
|
|
|
stromend water of door
|
|
|
licht afborstelen van het
|
|
|
droge product)
|
|
v) BLADGROENTEN EN
|
|
Het gehele product na
|
VERSE KRUIDEN
|
|
verwijdering van rotte
|
|
|
buitenste bladeren, wortels
|
|
|
en eventuele aarde
|
|
Sla en dergelijke
|
|
|
- Tuinkers
|
|
|
- Veldsla
|
|
|
- Sla
|
|
|
- Andijvie
|
|
|
- Bladeren en stengels van koolsoorten, inclusief raapstelen
|
|
|
- Rucola
|
|
|
- Groenlof
|
|
|
- Radicchio rosso
|
|
|
- Andere
|
|
|
Spinazie en dergelijke
|
|
|
- Spinazie
|
|
|
- Snijbiet
|
|
|
- Postelein
|
|
|
- Raapstelen
|
|
|
Waterkers
|
|
|
Witlof
|
|
|
Kruiden
|
|
|
- Kervel
|
|
|
- Bieslook
|
|
|
- Peterselie
|
|
|
- Bladselderij
|
|
|
- Andere
|
|
vi) PEULGROENTEN (vers)
|
|
Het gehele product na
|
|
|
verwijdering van de peulen
|
|
|
of met de peulen wanneer
|
|
|
deze voor consumptie zijn
|
|
|
bestemd
|
|
Bonen (met peul)
|
|
|
Bonen (zonder peul)
|
|
|
Erwten (met peul)
|
|
|
Erwten (zonder peul)
|
|
|
Andere
|
|
vii) STENGELGROENTEN
|
|
Het gehele product na
|
|
|
verwijdering van rotte
|
|
|
vezels en eventuele aarde;
|
|
|
prei en venkel, het gehele
|
|
|
product na verwijdering van
|
|
|
wortels en eventuele aarde
|
|
Asperges
|
|
|
Kardoen
|
|
|
Bleekselderij
|
|
|
Knolvenkel
|
|
|
Artisjokken
|
|
|
Prei
|
|
|
Rabarber
|
|
|
Andere
|
|
viii) FUNGI
|
|
Het gehele product na
|
|
|
verwijdering van eventuele
|
|
|
aarde of teeltmateriaal
|
|
Gekweekte paddestoelen
|
|
|
Wilde paddestoelen
|
|
3. PEULVRUCHTEN
|
Het gehele product
|
|
|
Bonen
|
|
|
Linzen
|
|
|
Erwten
|
|
|
Lupine
|
|
|
Andere
|
|
|
|
|
4. Oliehoudende zaden
|
|
|
en producten daarvan
|
|
|
i) OLIEHOUDENDE ZADEN
|
|
De hele zaadkorrel of pit
|
|
|
na verwijdering van
|
|
|
(eventueel aanwezige) dop
|
|
|
of huid, bij
|
|
|
zonnebloempitten de gehele
|
|
|
pit, met dop (indien
|
|
|
aanwezig) of zonder dop
|
|
|
(indien niet aanwezig)
|
|
Lijnzaad
|
|
|
Pinda's
|
|
|
Papaverzaad
|
|
|
Sesamzaad
|
|
|
Zonnebloempitten
|
|
|
Kool- en raapzaad
|
|
|
Sojabonen
|
|
|
Mosterdzaad
|
|
|
Katoenzaad
|
|
|
Hennepzaad
|
|
|
pompoenzaad
|
|
|
Andere
|
|
ii) Plantaardige olien e
|
n vetten
|
Het gehele product
|
|
|
|
5. Aardappelen
|
|
Het gehele product na
|
|
|
verwijdering van eventuele
|
|
|
aarde; (verwijdering van de
|
|
|
aarde door afspoelen in
|
|
|
stromend water of door
|
|
|
licht afborstelen van het
|
|
|
droge product)
|
|
Vroege aardappelen
|
|
|
|
|
|
Bewaaraardappelen
|
|
6. Thee (gedroogde
|
|
Het gehele product
|
bladeren en stengels,
|
|
|
al dan niet
|
|
|
gefermenteerd, van
|
|
|
Camellia sinensis)
|
|
|
|
|
|
7. Hop (gedroogd),
|
|
Het gehele product
|
inclusief hoppellets en
|
|
|
niet-geconcentreerd
|
|
|
poeder
|
|
|
|
|
|
8. Specerijen (*)zie artikel 1, onder a, van de Regeling residuen van bestrijdingsmiddelen.
|
Komijnzaad
|
Het gehele product
|
|
Jeneverbes
|
|
|
Nootmuskaat
|
|
|
Peper, zwart; peper, wit
|
|
|
Vanillepeulen
|
|
|
Andere
|
|
9. Granen en
|
|
|
graanproducten
|
|
|
i) GRANEN
|
|
De gehele korrel
|
|
Tarwe
|
|
|
Rogge
|
|
|
Gerst
|
|
|
Haver
|
|
|
Maïs
|
|
|
Rijst
|
|
|
Sorghum
|
|
|
Boekweit, gierst, andere
|
|
|
granen
|
|
|
|
|
ii) GRAANPRODUCTEN
|
|
Het gehele product
|
|
Bloem
|
|
|
Brood
|
|
|
Havermout
|
|
|
Meel
|
|
|
Volkorenmeel
|
|
|
Mout
|
|
|
Muesli
|
|
|
Zemelen
|
|
|
|
|
10. Tropische zaden en
|
|
|
producten daarvan
|
|
|
i) TROPISCHE ZADEN
|
|
Het gehele product,
|
|
|
ongebrand, zonder dop of
|
|
|
schil
|
|
Cacaobonen
|
|
|
Koffiebonen
|
|
ii) PRODUCTEN VAN
|
|
|
TROPISCHE ZADEN
|
|
|
|
Cacaoproducten
|
Het gehele product
|
|
- Cacaoboter (pers)
|
|
|
- Cacaomassa
|
|
|
- Cacaopoeder
|
|
|
|
- Cacaoboter
|
|
Koffie
|
Het gehele product, gebrand
|
|
|
|
11. Diverse
|
|
Het gehele product
|
plantaardige producten
|
|
|
|
Suiker
|
|
|
|
|
12. Vlees, met inbegrip
|
|
Het gehele product (zonder
|
van pluimveevlees, vet,
|
|
bot), tenzij anders is
|
eetbare slacht afvallen
|
|
aangegeven
|
en dierlijke vetten
|
|
|
i) VLEES VAN
|
Vlees, lever, nier en vet
|
|
SLACHTDIEREN
|
van:
|
|
(zie art. 2
|
|
|
Vleeskeuringswet)
|
|
|
- rund
|
|
|
- varken
|
|
|
- schaap
|
|
|
- geit
|
|
|
- paard
|
|
|
- overige
|
|
|
ii) PLUIMVEEVLEES
|
|
|
(zie art 1 van de
|
|
|
Regeling keuring en
|
|
|
handelsverkeer in vers
|
|
|
vlees van pluimvee
|
|
|
1985)
|
|
|
|
Vlees en lever van:
|
|
|
- hanen
|
|
|
- kippen
|
|
|
- eenden
|
|
|
- ganzen
|
|
|
- kalkoenen
|
|
|
- parelhoenders
|
|
|
|
|
13. Melk en
|
|
Het gehele product, tenzij
|
melkproducten (rauwe of
|
|
anders is aangegeven
|
gestandaardiseerde
|
|
|
volle melk en daarvan
|
|
|
afgeleide producten)
|
|
|
i) Melk
|
|
|
|
Koemelk
|
|
|
geitenmelk
|
|
|
schapenmelk
|
|
ii) Melkproducten
|
|
|
|
Room
|
|
|
Boter
|
|
|
Kaas
|
|
|
Wrongel
|
|
|
Andere
|
|
|
|
|
14. Eieren en
|
|
Het gehele product zonder
|
eiproducten
|
|
schaal, tenzij anders is
|
|
|
aangegeven
|
i) EIEREN
|
|
|
|
kippeneieren
|
|
|
eendeneieren
|
|
|
ganzeneieren
|
|
II) EIPRODUCTEN
|
|
|
|
Eigeel
|
|
|
|
|
15. Wild en gevogelte
|
|
Vlees zonder bot
|
|
Duif
|
|
|
Fazant
|
|
|
Haas
|
|
|
Hert
|
|
|
Konijn, incl. tam konijn
|
|
|
Patrijs
|
|
|
Ree
|
|
|
Wilde eend
|
|
|
Zwijn
|
|
|
|
|
16. Visserijproducten
|
|
Het eetbare deel
|
- Zie artikel 1
|
|
|
Warenwetbesluit
|
|
|
Visserijproducten,
|
|
|
slakken en kikkerbillen
|
|
|
|
Vissen
|
|
|
Visproducten
|
|
|
- vislever
|
|
|
- kuit
|
|
|
- schaaldieren
|
|
|
- schelpdieren
|
|
|
- inktvis
|
|
|
|
|
17. Andere dierlijke
|
|
Het gehele product
|
producten
|
|
|
i) VLEES VAN REPTIELEN
|
|
|
EN AMPHIBI[E-trema]N
|
|
|
|
Kikkerdelen
|
|
|
Vlees van reptielen en amphibiën
|
|
ii) SLAKKEN
|
|
|
iii) OVERIGE DIERLIJKE
|
|
|
OLIE EN VETTEN
|
|
|
(niet ressorterend
|
|
|
onder andere
|
|
|
productgroepen)
|
|
|
|
Levertraan
|
|
iv) HONING
|
|
|