Artikel
1
In deze regeling wordt verstaan onder:
richtlijn van de Raad van de Europese Gemeenschappen betreffende de gezondheidsvoorschriften voor de produktie en het in de handel brengen van vers vlees (PbEG L 121);
richtlijn van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 15 februari 1971 inzake gezondheidsvraagstukken op het gebied van het handelsverkeer in vers vlees van pluimvee (PbEG L 55);
richtlijn van de Raad van de Europese Gemeenschappen betreffende de gezondheidsvoorschriften voor de produktie en het in de handel brengen van vleesproducten en bepaalde andere producten van dierlijke oorsprong (PbEG 1977, L 26);
richtlijn van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 22 januari 1980 inzake veterinairrechtelijke vraagstukken op het gebied van het intracommunautaire handelsverkeer in vleesproducten (PbEG L 47);
richtlijn van de Commissie van de Europese Gemeenschappen van 12 april 1983 houdende afwijking van Richtlijn 77/99/EEG van de Raad ten aanzien van sommige producten die andere levensmiddelen bevatten en die voor een gering percentage uit vlees of vleesproducten zijn samengesteld (PbEG L 112);
richtlijn van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 14 december 1988 tot vaststelling van de eisen voor de produktie van en het handelsverkeer in gehakt, vlees in stukken van minder dan 100 gram en vleesbereidingen en tot wijziging van de richtlijnen 64/433/EEG, 71/118/EEG en 72/462/EEG (PbEG L 382);
richtlijn van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 11 december 1989 inzake veterinaire controles in het intracommunautaire handelsverkeer in het vooruitzicht van de totstandbrenging van de interne markt (PbEG L 395);
richtlijn van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 27 november 1990 inzake gezondheidsvoorschriften en veterinairrechtelijke voorschriften voor de produktie en het in de handel brengen van konijnevlees en vlees van gekweekt wild (PbEG 1991, L 268);
richtlijn nr. 97/78/EG van de Raad van de Europese Unie van 18 december 1997 tot vaststelling van de beginselen voor de organisatie van de veterinaire controles voor producten die uit derde landen in de Gemeenschap worden binnengebracht (PbEG 1998, L 24);
verordening van het Europees Parlement en de Raad van 22 mei 2001, houdende vaststelling van voorschriften inzake preventie, bestrijding en uitroeiing van bepaalde overdraagbare spongiforme encefalopathieën;
de Minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
door de bevoegde centrale autoriteit van het land van verzending aangewezen dierenarts;
vlees, dat geen behandeling heeft ondergaan ter bevordering van de houdbaarheid, tenzij het betreft een koelbehandeling;
huisdieren, behorende tot de soorten: kippen, kalkoenen, parelhoenders, eenden of ganzen;
alle delen van pluimvee, die naar hun aard geschikt zijn voor menselijke consumptie;
tamme konijnen;
alle voor menselijke consumptie geschikte delen van konijnen;
landzoogdieren en vogels als bedoeld in artikel 2, onderdeel 2, van richtlijn 91/495/EEG, niet zijnde vee als bedoeld in artikel 66, onderdeel a, van de Veewet en niet zijnde konijnen;
vlees als bedoeld in artikel 2, onderdeel 2, van richtlijn 91/495/EEG;
vogels als bedoeld in artikel 2, onderdeel 3, van richtlijn 91/495/EEG;
hazen die in gevangenschap zijn gekweekt, gehouden en geslacht;
alle voor menselijke consumptie geschikte delen van hazen;
producten, als bedoeld in artikel 2, onderdeel a, aanhef, van richtlijn 77/99/EEG, niet zijnde vlees onderscheidenlijk producten als bedoeld in artikel 2, onderdeel a, sub i en ii, van die richtlijn;
producten als bedoeld in artikel 2, onderdeel b, van richtlijn 77/99/EEG;
verpakte vleesproducten die overeenstemmen met gekookte of voorgekookte culinaire bereidingen, in onmiddellijke verpakking, en door koude geconserveerd;
vlees als bedoeld in artikel 2 van richtlijn 64/433/EEG, 71/118/EEG of 92/45/EEG, dan wel vlees dat voldoet aan artikel 3, 6 of 8 van richtlijn 91/495/EEG, waaraan levensmiddelen, kruiderijen of additieven zijn toegevoegd of dat een behandeling heeft ondergaan in een mate die niet volstaat om de inwendige celstructuur van het vlees te veranderen en aldus de kenmerken van vers vlees te doen verdwijnen;
vleesproducten met niet meer dan 10 gewichtspercenten toegevoegd vlees of vleesproducten in verhouding tot het eindproduct, klaar voor het gebruik, na bereiding volgens de gebruiksaanwijzingen van de fabrikant;
lid-staat van de Europese Unie, niet zijnde Nederland;
land, niet zijnde Nederland en niet zijnde een lid-staat;
verkleinde substantie verkregen door beenderen van vee of pluimvee machinaal te ontdoen van spierweefsel, bindweefsel, merg en vet;
bergingsmiddel dat geen lucht doorlaat bestemd om de inhoud tijdens en na de hittebehandeling te beschermen tegen het binnendringen van micro-organismen;
het beschermen van vleesproducten en andere producten van dierlijke oorsprong, die, na behandeling, bestemd zijn voor menselijke consumptie of de bereiding van andere levensmiddelen, door middel van een eerste omhulsel of van een eerste bergingsmiddel dat rechtstreeks in contact komt met het betrokken product, alsmede het eerste omhulsel of het eerste bergingsmiddel zelf;
het plaatsen van een of meer al dan niet van een onmiddellijke verpakking voorziene vleesproducten of andere producten van dierlijke oorsprong, die, na behandeling, bestemd zijn voor menselijke consumptie of de bereiding van andere levensmiddelen, in een bergingsmiddel, alsmede het bergingsmiddel zelf;
werkplaats of opslagplaats waar producten bestemd om in de handel te worden gebracht, opnieuw worden bijeengebracht en/of worden voorzien van een nieuwe onmiddellijke verpakking;
eenzelfde hoeveelheid producten van dezelfde aard waarvoor – voor zover voorgeschreven eenzelfde veterinair certificaat of document geldt, die met hetzelfde vervoermiddel wordt vervoerd van één inrichting naar eenzelfde plaats van bestemming.
richtlijn van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 16 juni 1992 betreffende de gezondheidsvoorschriften en veterinairrechtelijke voorschriften voor het doden van vrij wild en het in de handel brengen van vlees van vrij wild (PbEG L 268);
landzoogdieren en vogels als bedoeld in artikel 2, eerste lid, onderdeel a, van richtlijn 92/45/EEG;
zoogdieren en vogels als bedoeld in artikel 2, eerste lid, onderdeel c, van richtlijn 92/45/EEG;
alle voor menselijke consumptie geschikte delen van vrij wild;
belanghebbende bij de lading als bedoeld in artikel 2, tweede lid, onderdeel e, van richtlijn 97/78/EG.