Artikel
1
1
In dit besluit en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder:
-
a.
richtlijn: de Richtlijn van de Raad van 20 juni 1989 inzake hygiëne- en gezondheidsvraagstukken bij de bereiding en het in de handel brengen van eiprodukten (89/437/EEG) (PbEG L 212), zoals gewijzigd bij de Richtlijn van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 19 december 1991 (91/684/EEG) (PbEG L 376);
-
b.
eiprodukten: produkten die zijn verkregen uit eieren, uit bestanddelen van eieren of mengsels daarvan, na verwijdering van schaal en vliezen, en die bestemd zijn voor menselijke consumptie, al dan niet aangevuld met andere eet- of drinkwaren of additieven; zij kunnen vloeibaar, geconcentreerd, gedroogd, gekristalliseerd, bevroren, diepgevroren of gecoaguleerd zijn;
-
c.
inrichting: inrichting voor de bereiding of behandeling van eiprodukten;
-
d.
gebarsten eieren: eieren, waarvan de schaal beschadigd is, waarbij al dan niet een echte breuk is ontstaan, en waarbij de vliezen niet zijn gebroken;
-
e.
partij: een hoeveelheid eiprodukten die in dezelfde omstandigheden is bereid en met name een behandeling heeft ondergaan in één ononderbroken arbeidsgang;
-
f.
zending: een hoeveelheid eiprodukten met dezelfde plaats van bestemming, die in één keer wordt geleverd voor verdere verwerking in de levensmiddelenindustrie of voor directe menselijke consumptie.
2
Dit besluit is niet van toepassing op:
-
a.
eet- of drinkwaren die zijn bereid uit eiprodukten en bestemd zijn voor de eindverbruiker;
-
b.
eiprodukten die zijn bereid in ambachtelijke werkplaatsen, winkels of restaurants, en die zonder te zijn behandeld worden gebruikt voor de bereiding van eet- of drinkwaren die bestemd zijn voor:
-
1°.
rechtstreekse aflevering, niet via tussenpersonen, aan de eindverbruiker; of
-
2°.
gebruik ter plaatse, direct na de bereiding.
-
1°.