Artikel
1
1
In dit besluit en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder:
-
a.
koffie: de behoorlijk gereinigde en gerooste zaadkernen van de koffieboom (soorten van het geslacht Coffea).
-
b.
vervallen;
-
c.
vervallen;
-
d.
aromastof: een gedefinieerde chemische stof met aromatiserende eigenschappen, welke is verkregen door:
-
1°.
geschikte fysische, enzymatische of microbiologische procédés uit een grondstof van plantaardige of dierlijke oorsprong, hetzij als zodanig, hetzij verwerkt door middel van traditionele wijzen van bereiding van eet- of drinkwaren;
-
2°.
chemische synthese of geïsoleerd door chemische procédés, en welke stof chemisch identiek is met een stof die van nature voorkomt in een produkt van plantaardige of dierlijke oorsprong als omschreven onder 1°; dan wel
-
3°.
chemische synthese, maar die chemisch niet identiek is met een stof die van nature voorkomt in een grondstof van plantaardige of dierlijke oorsprong als omschreven onder 1°;
-
1°.
-
e.
aromatiserend preparaat: een al dan niet geconcentreerd produkt met aromatiserende eigenschappen, zijnde een ander produkt dan aromastof.