Regeling van de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer van 11 oktober 2007, nr. DGM2007088466, houdende eisen aan nucleaire drukapparatuur en eisen aan instellingen die toezicht houden op nucleaire drukapparatuur (Regeling nucleaire drukapparatuur)

Regeling nucleaire drukapparatuur

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

Besluit:

Hoofdstuk

1

Algemene bepalingen

Artikel

2

Artikel

3

Hoofdstuk

2

Keuring van nucleaire drukapparatuur

Artikel

4

Artikel

5

Artikel

6

De beoordelingen en keuringen worden verricht overeenkomstig de door de Autoriteit aangewezen onderdelen van de ontwerpcode of inspectiecode voor de betrokken nucleaire drukapparatuur.

Artikel

8

De keuringsinstelling maakt van elke beoordeling en keuring een rapport op, waarin zij de wijze waarop de nucleaire drukapparatuur is beoordeeld, onderscheidenlijk gekeurd, en de resultaten van de beoordeling of de keuring vermeldt. Zij zendt het rapport aan de vergunninghouder en aan de Autoriteit.

Artikel

9

Artikel

10

De beoordelingen en keuringen worden verricht door of onder toezicht van de in de artikelen 14 tot en met 16 bedoelde medewerkers van de keuringsinstelling.

Hoofdstuk

3

Keuringsinstellingen

Artikel

11

Artikel

12

Artikel

13

Artikel

14

Artikel

15

Artikel

16

Hoofdstuk

4

Slotbepalingen

Artikel

17

Deze regeling treedt in werking op het tijdstip waarop het besluit van 17 oktober 2007 tot wijziging van het Besluit kerninstallaties, splijtstoffen en ertsen en het Warenwetbesluit drukapparatuur (nucleaire drukapparatuur) (Stb. nr. 428 ) in werking treedt.

Artikel

18

Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling nucleaire drukapparatuur.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag
De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, J.M.Cramer