Leerplichtwet BES

Leerplichtwet BES

Artikel

1

In deze wet en de uit kracht daarvan gegeven voorschriften wordt verstaan onder:

  • a.

    Onze minister: Onze Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap;

  • b.

    school:

  • c.

    hoofd: hij die met de leiding van de school is belast.

  • d.

    toezichthoudende instantie: de krachtens artikel 6 bij eilandsverordening met het toezicht op de naleving van deze wet en de uit kracht daarvan gegeven voorschriften belaste instantie.

Artikel

1a

Indien een leerplichtige jongere meerderjarig is rusten de verplichtingen en bevoegdheden die in deze wet zijn toebedeeld aan de in artikel 2, eerste lid, bedoelde personen op de jongere zelf.

Artikel

2

Artikel

3

Artikel

4

Artikel

4a

[vervallen]

Artikel

5

Artikel

5a

Artikel

6

Bij eilandsverordening wordt geregeld op welke wijze het toezicht op de naleving van deze wet en de uit kracht daarvan gegeven voorschriften geschiedt. Hierbij wordt in elk geval bepaald welke instantie met dat toezicht is belast en op welke wijze in- en uitschrijving van een jongere als leerling op een school en het verzuim van lessen mét en het verzuim van lessen zonder een ontheffing als bedoeld in artikel 4, eerste of tweede lid, of een vrijstelling als bedoeld in artikel 5, eerste lid, wordt geregistreerd.

Artikel

6a

Artikel

6b

Ambtenaren, aangesteld voor de uitvoering van de politietaak, zijn bevoegd een jongere die zij onder schooltijd op een voor het publiek toegankelijke plaats aantreffen, te brengen naar het hoofd van de school waaraan de jongere als leerling is ingeschreven.

Artikel

7

Bij eilandsverordening worden regels gegeven met betrekking tot het verstrekken van voeding of kleding aan onderscheidenlijk het mogelijk maken van vervoer naar en van school voor jongeren die zonder een dergelijke steun redelijkerwijs niet in staat zouden zijn de lessen, bedoeld in artikel 2, eerste lid, onderdeel b, naar behoren bij te wonen onderscheidenlijk die lessen bij te wonen.

Artikel

8

Artikel

9

Een ieder is verplicht de bij of krachtens eilandsverordening aangewezen ambtenaren van de toezichthoudende instantie medewerking te verlenen door hun aanwijzingen te volgen, de door hun gevraagde inlichtingen volledig en naar waarheid te verstrekken en de benodigde bijstand te verstrekken, een en ander voor zover die medewerking redelijkerwijs nodig is bij de uitvoering van hun toezichthoudende taak.

Artikel

11

Artikel

11a

Artikel

11b

Artikel

12

Artikel

13

[vervallen]

Artikel

14

[wijzigt artikel 28 van de Landsverordening basisonderwijs]

Artikel

15

[vervallen]

Artikel

16

Deze wet wordt aangehaald als: Leerplichtwet BES.