Hoofdstuk 1
|
Levende dieren met uitzondering van
|
|
0101 1910
|
slachtpaarden
|
|
|
|
Hoofdstuk 2
|
Vlees en eetbare slachtafvallen met uitzondering van
|
ex
|
02.05
|
vlees van paarden, vers, gekoeld of bevroren
|
|
0210 9010
|
vlees van paarden, gepekeld of gedroogd
|
|
|
|
Hoofdstuk 3
|
Vis, schaaldieren, weekdieren en andere ongewervelde waterdieren
|
|
|
|
Hoofdstuk 4
|
Melk en zuivelprodukten; vogeleieren; natuurhonig; eetbare produkten van dierlijke oorsprong, elders genoemd noch elders onder begrepen
|
|
met uitzondering van
|
|
0403 1051
|
yoghurt, gearomatiseerd of met toegevoegde vruchten of cacao, ook indien ingedikt
|
|
t/m
|
|
|
0403 1099
|
|
|
0403 9071
|
karnemelk, gestremde melk en room, kefir en andere gegiste of aangezuurde melk en room, gearomatiseerd
|
|
t/m
|
of met toegevoegde vruchten of cacao, ook indien ingedikt
|
|
0403 9099
|
|
04.09
|
natuurhonig
|
|
|
|
Post 05.04
|
Darmen, blazen en magen van dieren, andere dan die van vissen, in hun geheel of in stukken
|
Post 05.11
|
Produkten van dierlijke oorsprong, elders genoemd noch elders onder begrepen; dode dieren van de soorten bedoeld bij hoofdstuk 1 of 3, niet geschikt voor menselijke consumptie
|
|
met uitzondering van
|
|
0511 9110
|
visafvallen
|
|
0511 9910
|
pezen en zenen; snippers en dergelijke afval van ongelooide huiden of vellen
|
|
|
|
Hoofdsuk 6
|
Levende planten en produkten van de bloementeelt
|
|
met uitzondering van
|
|
0601 2010
|
cichoreiplanten en -wortels
|
|
|
|
Hoofdstuk 7
|
Groenten, planten, wortels en knollen, voor voedingsdoeleinden
|
|
met uitzondering van
|
|
07l0.40
|
suikermaïs, ook indien gestoomd of in water gekookt, bevroren
|
|
0711 9030
|
suikermaïs, voorlopig verduurzaamd (bij voorbeeld door middel van zwaveldioxyde of in water waaraan, voor het voorlopig verduurzamen, zout, zwavel of andere stoffen zijn toegevoegd), doch als zodanig niet geschikt voor dadelijke consumptie
|
|
|
|
Hoofdstuk 8
|
Fruit; schillen van citrusvruchten en van meloenen met uitzondering van
|
|
08.03
|
bananen, 'plantains' daaronder begrepen, vers of gedroogd
|
|
0804.30
|
ananassen, vers of gedroogd
|
|
|
|
Hoofdstuk 9
|
Koffie, thee, maté en specerijen met uitzondering van
|
|
09.01
|
koffie, cafeïnevrije koffie daaronder begrepen, ook indien gebrand; bolsters en schillen, van koffie; koffiesurrogaten die koffie bevatten, ongeacht de mengverhouding
|
|
09.03
|
maté
|
|
|
|
Hoofdstuk 10
|
Granen
|
|
|
|
Hoofdstuk 11
|
Produkten van de meelindustrie; mout; zetmeel; inuline; tarwegluten
|
|
met uitzondering van
|
ex
|
1105.10
|
meel geschikt voor menselijke consumptie en gries, van aardappelen
|
|
1105.20
|
vlokken van aardappelen
|
|
|
|
Hoofdstuk 12
|
Oliehoudende zaden en vruchten; allerlei zaden, zaaigoed en vruchten; planten voor industrieel en voor geneeskundig gebruik; stro en voeder met uitzondering van
|
ex
|
12.11
|
planten, plantedelen, zaden en vruchten, van de soort hoofdzakelijk gebruikt in de reukwerkindustrie, in de geneeskunde of voor insekten of parasietenbestrijding of voor dergelijke doeleinden, vers of gedroogd, ook indien gesneden, gebroken of in poedervorm, niet bestemd voor menselijke consumptie
|
|
1212 9910
|
cichoreiwortels van de variëteit 'Cichorium intybus sativum'
|
|
|
|
Onderverdeling
|
|
|
1302.13
|
Sappen en extracten, van hop
|
|
|
|
Onderverdeling
|
|
|
ex 1302.20
|
Pectinestoffen en pectinaten
|
|
|
|
Post 15.01
|
Reuzel; andere varkensvet en vet van gevogelte, gesmolten, ook indien geperst of met behulp van oplosmiddelen geëxtraheerd
|
Post 15.02
|
Rund-, schape- of geitevet, ruw of gesmolten, ook indien geperst of met behulp van oplosmiddelen geëxtraheerd
|
Post 15.03
|
Varkensstearine, spekolie, oleostearine, oleomargarine en talkolie, niet geëmulgeerd, niet vermengd, noch op andere wijze bereid
|
Post 15.04
|
Vetten en oliën, van vis of van zeezoogdieren, alsmede fracties daarvan, ook indien geraffineerd, doch niet chemisch gewijzigd
|
Posten 15.07 t/m 15.15
|
Plantaardige vetten en vette oliën (jojobaolie daaronder begrepen), alsmede fracties daarvan, ook indien geraffineerd, doch niet chemisch gewijzigd
|
|
met uitzondering van
|
|
15l5.60
|
jojobaolie en fracties daarvan
|
Post 15.16
|
Dierlijke en plantaardige vetten en oliën, alsmede fracties daarvan, geheel of gedeeltelijk gehydrogeneerd, veresterd, opnieuw veresterd of geëlaïdiniseerd, ook indien geraffineerd, doch niet verder bereid
|
|
met uitzondering van
|
|
1516 2010
|
gehydrogeneerde ricinusolie, zogenaamde 'opalwax'
|
Post 15.17
|
Margarine; mengsels en bereidingen, voor menselijke consumptie, van dierlijke of plantaardige vetten of oliën of van fracties van verschillende vetten en oliën bedoeld bij dit hoofdstuk, andere dan de vetten en oliën of fracties daarvan, bedoeld bij post 15.16
|
|
met uitzondering van
|
|
1517 1010 en
|
met een gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen van meer dan 10 doch niet meer dan 15 gewichtspercenten
|
|
1517 9010
|
|
|
1517 9093
|
mengsels en bereidingen voor menselijke consumptie van de soorten gebruikt als preparaten voor het insmeren van bakvormen
|
Onderverdelingen 1518 0031 en 1518 0039
|
Mengsels van plantaardige oliën, vloeibaar, voor ander technisch of industrieel gebruik dan voor de vervaardiging van produkten voor menselijke consumptie
|
Post 15.22
|
Degras; afvallen, afkomstig van de behandeling van vetstoffen of van dierlijke of plantaardige was
|
|
met uitzondering van
|
|
1522 0010
|
degras
|
|
|
|
Hoofdstuk 16
|
Bereidingen van vlees, van vis, van schaaldieren, van weekdieren of van andere ongewervelde waterdieren
|
|
|
|
Post 17.01
|
Rietsuiker en beetwortelsuiker, alsmede chemisch zuivere saccharose, in vaste vorm
|
Post 17.02
|
Andere suiker, chemisch zuivere lactose, maltose, glucose en fructose (levulose) daaronder begrepen, in vaste vorm;
|
|
suikerstroop, niet gearomatiseerd en zonder toegevoegde kleurstoffen; kunsthonig, ook indien met natuurhonig vermengd;
|
|
karamel
|
|
met uitzondering van
|
|
1702.50
|
chemisch zuivere fructose
|
|
1702 9010
|
chemisch zuivere maltose
|
Post 17.03
|
Melasse verkregen bij de extractie of de raffinage van suiker
|
|
|
|
Post 18.02
|
Cacaodoppen, cacaoschillen, cacaovliezen en andere afvallen van cacao
|
|
|
|
Hoofdstuk 20
|
Bereidingen van groenten, van vruchten en van andere plantedelen
|
|
met uitzondering van
|
|
2001 9030
|
suikermaïs, bereid of verduurzaamd in azijn of in azijnzuur
|
|
2001 9040
|
broodwortelen, bataten (zoete aardappelen) en dergelijke eetbare plantedelen met een zetmeelgehalte van 5 of meer gewichtspercenten, bereid of verduurzaamd in azijn of in azijnzuur
|
|
2004 1091
|
bereidingen van aardappelen in de vorm van meel, gries of vlokken, bevroren
|
|
2004 9010
|
suikermaïs, op andere wijze bereid of verduurzaamd dan in azijn of azijnzuur, bevroren
|
|
2005 2010
|
bereidingen van aardappelen in de vorm van meel, gries of vlokken, niet bevroren
|
|
2005.80
|
suikermaïs, op andere wijze bereid of verduurzaamd dan in azijn of azijnzuur, niet bevroren
|
|
2008 1110
|
pindakaas
|
|
2008.91
|
palmharten, op andere wijze bereid of verduurzaamd
|
|
2008 9985
|
maïs, andere dan suikermaïs, op andere wijze bereid of verduurzaamd
|
|
2008 9991
|
broodwortelen, bataten (zoete aardappelen) en dergelijke eetbare plantedelen met een zetmeelgehalte van 5 of meer gewichtspercenten, op andere wijze bereid of verduurzaamd
|
|
|
|
Onderverdelingen 2106 9030 t/m 2106 9059
|
Suikerstroop, gearomatiseerd of met toegevoegde kleurstoffen
|
|
|
|
Post 22.04
|
Wijn van verse druiven, wijn waaraan alcohol is toegevoegd daaronder begrepen; druivemost, anders dan bedoeld bij post 20.09
|
Post 22.06
|
Andere gegiste dranken (bij voorbeeld appelwijn, perewijn, honigdrank)
|
Post 22.07
|
Ethylalcohol, niet gedenatureerd, met een alcoholvolumegehalte van 80% vol of meer;
|
|
ethylalcohol en gedistilleerde dranken, gedenatureerd, ongeacht het gehalte
|
Onderverdelingen 2208 9091 en 2208 9099
|
Ethylalcohol, niet gedenatureerd, met een alcoholvolumegehalte van minder dan 80% vol
|
Onderverdelingen 2209 0011 en 2209 0019
|
Wijnazijn
|
|
|
|
Hoofdstuk 23
|
Resten en afval van de voedselindustrie; bereid voedsel voor dieren
|
|
|
|
Onderverdelingen 3502 1091 en 3502 1099
|
Ovoalbumine, geschikt voor menselijke consumptie
|
Onderverdelingen 3502 9051 en 3502 9059
|
Lactoalbumine, geschikt voor menselijke consumptie
|
|
|
|
Post 53.01
|
Vlas, ruw of bewerkt, doch niet gesponnen; werk en afval (afval van garen en rafelingen daaronder begrepen), van vlas
|
Post 53.02
|
Hennep (Cannabis sativa L.), ruw of bewerkt, doch niet gesponnen; werk en afval (afval van garen en rafelingen daaronder begrepen), van hennep
|