Regeling landbouwtelling en GDI 2004

Regeling landbouwtelling en GDI 2004

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,
– Gelet op artikel 32, eerste lid van de Verordening (EG) nr. 2342/1999 van de Commissie van 28 oktober 1999 tot vaststelling van uitvoeringsbepalingen van Verordening (EG) nr. 1254/1999 van de Raad houdende een gemeenschappelijke ordening der markten in de sector rundvlees met betrekking tot de premieregelingen;
– Voorts gelet op de artikelen 24 en 25 van de Landbouwwet;

Besluit:

Artikel

1

In deze regeling wordt verstaan onder:

  • a.

    LASER: Agentschap LASER van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit;

  • b.

    beschrijvingsbiljet: in bijlage I opgenomen modelformulier voor de periodieke inventarisatie in de land- en tuinbouw;

  • c.

    opgaveplichtige: persoon die, anders dan in het kader van de teelt van griendhout, riet en biezen, in de landbouw zijn hoofdbestaan of een gedeelte van zijn bestaan vindt, voor zover aan hem een beschrijvingsbiljet, bedoeld in onderdeel b, dan wel anderszins een oproep voor de landbouwtelling is uitgereikt of toegezonden.

Artikel

2

In het tijdvak dat loopt van 1 april 2004 tot en met 15 mei 2004 wordt een landbouwtelling gehouden als bedoeld in de artikelen 24 en 25 van de Landbouwwet.

Artikel

3

Ten behoeve van de telling, bedoeld in artikel 2, wordt een beschrijvingsbiljet uitgereikt of verzonden door de Minister.

Artikel

4

Artikel

5

Artikel

6

Gecombineerde inwinning

Artikel

7

Onverminderd het bepaalde in artikel 4 maakt de uit dien hoofde opgaveplichtige die tevens gehouden is gegevens te verstrekken met betrekking tot:

voor het verstrekken van alle onderscheiden gegevens gebruik van het formulier waarvan het model is opgenomen als bijlage III bij deze regeling.

Elektronische indiening

Artikel

9

Artikel

10

Een tancode wordt uitsluitend overeenkomstig deze regeling gebruikt voor het doel waarvoor en door degene aan wie de tancode is verstrekt.

Aanvraag tancodes

Artikel

11

De Minister verstrekt ambtshalve een set tancodes aan bij hem bekende agrarische ondernemers.

Artikel

12

De Minister verstrekt op een met redenen omkleed verzoek van de aanvrager een set tancodes ten behoeve van de elektronische handtekening, ingeval

  • a.

    deze geen tancodes heeft ontvangen;

  • b.

    de verstrekte tancodes zijn gebruikt, of

  • c.

    van verlies van eerder verstrekte tancodes.

Artikel

13

De Minister kan besluiten een set tancodes niet te verstrekken of in te trekken, indien de indiener of een met hem geassocieerd bedrijf of organisatie in het verleden een tancode heeft gebruikt in strijd met deze regeling of op andere wijze de integriteit van een verstrekte handtekening heeft geschonden.

Gemachtigden

Artikel

14

Bijzondere bepalingen over de behandeling van een elektronisch formulier

Artikel

15

Artikel

16

Als tijdstip waarop een elektronisch formulier door de Minister elektronisch is ontvangen, geldt het tijdstip waarop het bericht zijn systeem voor gegevensverwerking heeft bereikt.

Artikel

17

De Minister kan besluiten de elektronische aanvraag, opgave onderscheidenlijk verstrekking niet te behandelen, indien het elektronisch formulier geheel of gedeeltelijk is geweigerd op grond van artikel 11. Artikel 4:5 van de Algemene wet bestuursrecht is van overeenkomstige toepassing.

Slotbepalingen

Artikel

19

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Artikel

20

Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling landbouwtelling en GDI 2004.

Deze regeling zal met de toelichting en bijlagen in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag
De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, C.P.Veerman

Bijlage

II