E-nummer
|
NAAM
|
LEVENSMIDDEL
|
MAXIMUMCONCENTRATIE
|
|
|
|
|
E 297
|
Fumaarzuur
|
Wijn in overeenstemming
|
|
|
|
met verordening (EEG)
|
|
|
|
nr. 1873/84 houdende
|
|
|
|
machtiging tot
|
|
|
|
aanbieding of levering
|
|
|
|
voor rechtstreekse
|
|
|
|
menselijke consumptie
|
|
|
|
van bepaalde ingevoerde
|
|
|
|
wijnen waarop
|
|
|
|
oenologische procédés
|
|
|
|
kunnen zijn toegepast
|
|
|
|
waarin niet is voorzien
|
|
|
|
bij verordening (EEG)
|
|
|
|
nr. 337/79
|
|
|
|
Vullingen en
|
2,5 g/kg
|
|
|
versieringen van
|
|
|
|
banketbakkerswaren
|
|
|
|
Suikerwerk
|
1 g/kg
|
|
|
Gegeleerde desserts
|
4 g/kg
|
|
|
Desserts met
|
|
|
|
vruchtensmaak
|
|
|
|
Droge dessertmixen in
|
|
|
|
poedervorm
|
|
|
|
Instantpoeders voor
|
1 g/l
|
|
|
dranken op basis van
|
|
|
|
vruchten
|
|
|
|
Oplosproducten voor de
|
1 g/kg
|
|
|
bereiding van
|
|
|
|
gearomatiseerde thee en
|
|
|
|
kruidenthee
|
|
|
|
Kauwgom
|
2 g/kg
|
E 338
|
Fosforzuur
|
Niet-
|
700 mg/l1Uitsluitend E338.
|
|
|
alcoholhoudende
|
|
|
|
gearomatiseerde
|
|
|
|
dranken
|
|
|
|
|
|
E 339
|
Natriumfosfaten
|
|
|
|
- mononatriumfosfaat
|
Gesteriliseerde melk en
|
1 g/l
|
|
|
UHT-melk
|
|
|
- Dinatriumfosfaat
|
|
|
|
- Trinatriumfosfaat
|
Gekonfijte vruchten
|
0,8 g/kg
|
E 340
|
Kaliumfosfaten
|
Vruchtenbereidingen
|
0,8 g/kg
|
|
- Monokaliumfosfaat
|
Gedeeltelijk
|
1 g/kg
|
|
|
gedehydrateerde melk met
|
|
|
|
minder dan 28% vaste
|
|
|
|
stof
|
|
|
- Dikaliumfosfaat
|
|
|
|
- Trikaliumfosfaat
|
gedeeltelijk
|
1,5 g/kg
|
|
|
gedehydrateerde melk met
|
|
|
|
meer dan 28% vaste stof
|
|
E 341
|
Calciumfosfaten
|
|
|
|
- Monocalciumfosfaat
|
|
|
|
- Dicalciumfosfaat
|
Melkpoeder en magere
|
2,5 g/kg
|
|
|
melkpoeder
|
|
|
- Tricalciumfosfaat
|
Gepasteuriseerde en
|
5 g/kg
|
|
|
gesteriliseerde room en
|
|
|
|
UHT-room
|
|
E 343
|
Magnesiumfosfaten
|
|
|
|
- Monomagnesiumfosfaat
|
Geslagen room en
|
5 g/kg
|
|
|
analogen op basis van
|
|
|
|
plantaardige vetstoffen
|
|
|
- Dimagnesiumfosfaat
|
Ongerijpte kaas, met
|
2 g/kg
|
|
|
uitzondering van
|
|
|
|
MOZARELLA
|
|
E 450
|
Difosfaten
|
|
|
|
- Dinatriumfosfaat
|
|
|
|
- Trinatriumfosfaat
|
Smeltkaas en
|
20 g/kg
|
|
|
smeltkaasanalogen
|
|
|
- Tetranatriumdifosfaat
|
|
|
|
- Tetrakaliumdifosfaat
|
Vleesproducten
|
5 g/kg
|
|
- Dicalciumdifosfaat
|
|
|
|
- Calciumdiwaterstofdifosfaat
|
Sportdranken en bereide
|
0,5 g/l
|
|
|
tafelwaters
|
|
|
|
Voedingssupplementen,
|
quantum satis
|
|
|
bedoeld in het Warenwetbesluit voedingssupplementen
|
|
E 451
|
Trifosfaten
|
|
|
|
- Pentanatriumtrifosfaat
|
Zout en zoutvervangers
|
10 g/kg
|
|
- Pentakaliumtrifosfaat
|
Plantaardige
|
20 g/l
|
|
|
eiwitdranken
|
|
|
|
Wei-eiwit bevattende sportdranken
|
4 g/kg
|
E 452
|
Polyfosfaten
|
|
|
|
- Natriumpolyfosfaat
|
Koffiewitmaker
|
30 g/kg
|
|
- Kaliumpolyfosfaat
|
|
|
|
- Natriumcalciumpolyfosfaat
|
Koffiewitmaker voor
|
50 g/kg
|
|
|
drankautomaten
|
|
|
- Calciumpolyfosfaten
|
Consumptie-ijs
|
1 g/kg
|
|
|
Desserts
|
3 g/kg
|
|
|
Droge dessertmixen in
|
7 g/kg
|
|
|
poedervorm
|
|
|
|
Banketbakkerswaren
|
20 g/kg
|
|
|
Meel
|
2,5 g/kg
|
|
|
Zelfrijzende bloem
|
20 g/kg
|
|
|
SODA BREAD
|
20 g/kg
|
|
|
Vloeibaar ei (eiwit,
|
10 g/kg
|
|
|
eigeel of hele eieren)
|
|
|
|
Sausen
|
5 g/kg
|
|
|
|
|
|
|
Soep en bouillon
|
3 g/kg
|
|
|
Oplosthee en
|
2 g/kg
|
|
|
oploskruidenthee
|
|
|
|
Cider en perencider
|
2 g/l
|
|
|
|
|
|
|
Kauwgom
|
|
|
|
Gedroogde levensmiddelen
|
10 g/kg
|
|
|
in poedervorm
|
|
|
|
Chocolade- en
|
2 g/l
|
|
|
moutdranken op basis van
|
|
|
|
zuivelproducten
|
|
|
|
Alcoholhoudende dranken,
|
1 g/l
|
|
|
met uitzondering van
|
|
|
|
wijn en bier
|
|
|
|
Ontbijtgraanproducten
|
5 g/kg
|
|
|
Snacks
|
5 g/kg
|
|
|
Surimi
|
1 g/kg
|
|
|
Vis- en schaaldierpasta
|
5 g/kg
|
|
|
Dessertsausen (stroop
|
3 g/kg
|
|
|
voor pannenkoeken,
|
|
|
|
gearomatiseerde stroop
|
|
|
|
voor milkshakes en
|
|
|
|
consumptie-ijs;
|
|
|
|
soortgelijke producten)
|
|
|
|
Speciaal samengesteld
|
5 g/kg
|
|
|
|
|
|
|
voedsel voor bijzondere
|
|
|
|
voedingsdoeleinden
|
|
|
|
Glansstoffen voor vlees
|
4 g/kg
|
|
|
en plantaardige
|
|
|
|
producten
|
|
|
|
Suikerwerk
|
5 g/kg
|
|
|
Poedersuiker
|
10 g/kg
|
|
|
Noedels
|
2 g/kg
|
|
|
Beslag
|
12 g/kg
|
|
|
Bevroren of diepgevroren
|
5 g/kg
|
|
|
filets van onverwerkte
|
|
|
|
vis
|
|
|
|
Bevroren en
|
5 g/kg
|
|
|
diepgevroren,
|
|
|
|
onverwerkte en verwerkte
|
|
|
|
weekdieren en
|
|
|
|
schaaldieren
|
|
|
|
Verwerkte
|
5 g/kg
|
|
|
aardappelproducten (met
|
|
|
|
inbegrip van bevroren,
|
|
|
|
diepgevroren, gekoelde
|
|
|
|
en gedroogde verwerkte
|
|
|
|
producten) en
|
|
|
|
voorgebakken bevroren en
|
|
|
|
diepgevroren aardappelen
|
|
|
|
Smeerbare vetstoffen met
|
5 g/kg
|
|
|
uitzondering van boter
|
|
|
|
Zure roomboter
|
2 g/kg
|
|
|
Schaaldierproducten in
|
1 g/kg
|
|
|
blik
|
|
|
|
Sprays van emulsies op
|
30 g/kg
|
|
|
basis van water voor het
|
|
|
|
aanbrengen van een laag
|
|
|
|
op bakblikken
|
|
|
|
Dranken op basis van
|
2 g/l
|
|
|
koffie voor
|
|
|
|
drankautomaten
|
|
|
|
Aroma's
Cider en perencider
|
40 g/kg
2 g/l
|
|
|
|
|
|
|
|
|
E 431
|
Polyoxyethyleen(40)stearaat
|
Wijn in overeenstemming
|
|
|
|
met verordening (EEG)
|
|
|
|
nr. 1873/84 houdende
|
|
|
|
machtiging tot
|
|
|
|
aanbieding of levering
|
|
|
|
voor rechtstreekse
|
|
|
|
menselijke consumptie
|
|
|
|
van bepaalde ingevoerde
|
|
|
|
wijnen waarop
|
|
|
|
oenologische procédés
|
|
|
|
kunnen zijn toegepast
|
|
|
|
waarin niet is voorzien
|
|
|
|
bij verordening (EEG)
|
|
|
|
nr. 337/79
|
|
E 353
|
Metawijnsteenzuur
|
Wijn in overeenstemming
|
|
|
|
met verordening (EEG)
|
|
|
|
nr. 822/87, nr. 4252/88,
|
|
|
|
nr. 2332/92 en nr.
|
|
|
|
1873/84 en de
|
|
|
|
bijbehorende
|
|
|
|
uitvoeringsverordeningen
|
|
|
|
MADE WINE
|
100 mg/l
|
|
|
|
|
E 355
|
Adipinezuur }
|
Vullingen en
|
2 g/kg
|
|
|
versieringen voor
|
|
|
|
banketbakkerswaren
|
|
E 356
|
Natriumadipaat }
|
Droge desserts in
|
1 g/kg
|
|
|
poedervorm
|
|
E 357
|
Kaliumadipaat }
|
Gegeleerde desserts
|
6 g/kg
|
|
|
Desserts met
|
1 g/kg
|
|
|
vruchtensmaak
|
|
|
|
Poeders voor
|
10 g/l
|
|
|
thuisbereiding van
|
|
|
|
dranken
|
uitgedrukt als
|
|
|
|
adipinezuur
|
|
|
|
|
E 363
|
Barnsteenzuur
|
Desserts
|
6 g/kg
|
|
|
Soep en bouillon
|
5 g/kg
|
|
|
Poeders voor
|
3 g/l
|
|
|
thuisbereiding van
|
|
|
|
dranken
|
|
E 385
|
Calciumdinatrium-ethyleendiaminetetra-acetaat (Calciumdinatrium EDTA)
|
Geëmulgeerde sauzen
|
75 mg/kg
|
|
|
|
|
|
|
Peulvruchten, groenten, paddestoelen en artisjokken, in glas of blik
|
250 mg/kg
|
|
|
|
|
|
|
Schaal- en weekdieren, in glas of blik
|
75 mg/kg
|
|
|
|
|
|
|
Vis, in glas of blik
|
75 mg/kg
|
|
|
|
|
|
|
Smeerbare vetproducten als omschreven in de bijlagen B en C bij verordening (EG) 2991/94 (PbEG 1994, L 316) met een vetgehalte van 41% of minder
|
100 mg/kg
|
|
|
|
|
|
|
Bevroren en diepgevroren schaaldieren
|
75 mg/kg
|
|
|
|
|
|
|
LIBAMÀJ, EGÉSZBEN ÉS TÖMBBEN
|
250 mg/kg
|
|
|
|
|
E 405
|
1,2-Propyleenglycolalginaat
|
Vetemulsies
|
3 g/kg
|
|
|
Banketbakkerswaren
|
2 g/kg
|
|
|
Vullingen, versieringen
|
5 g/kg
|
|
|
en deklagen voor
|
|
|
|
banketbakkerswaren en
|
|
|
|
desserts
|
|
|
|
Suikerwerk
|
1,5 g/kg
|
|
|
Consumptie-ijs op basis
|
3 g/kg
|
|
|
van water
|
|
|
|
Snacks op basis van
|
3 g/kg
|
|
|
granen of aardappelen
|
|
|
|
Sausen
|
8 g/kg
|
|
|
Bier
|
100 mg/l
|
|
|
Kauwgom
|
5 g/kg
|
|
|
Fruit- en
|
5 g/kg
|
|
|
groentenbereidingen
|
|
|
|
Niet-alcoholhoudende
|
300 mg/l
|
|
|
gearomatiseerde dranken
|
|
|
|
Geëmulgeerde likeur
|
10 g/l
|
|
|
Dieetvoeding voor medisch gebruik, bedoeld in de Warenwetregeling Dieetvoeding voor medisch gebruik
|
1,2 g/kg
|
|
|
dieetvoeding voor
|
|
|
|
gewichtsbeperking ter
|
|
|
|
vervanging van de totale
|
|
|
|
dagelijkse voedselinname
|
|
|
|
of van een individuele
|
|
|
|
maaltijd
|
|
|
|
Voedingssupplementen, bedoeld in het Warenwetbesluit voedingssupplementen
|
1 g/kg
|
|
|
Cider, met uitzondering
|
100 mg/l
|
|
|
van CIDRE BOUCHÉ
|
|
E 416
|
Karayagom
|
Snacks op basis van
|
5 g/kg
|
|
|
granen of aardappelen
|
|
|
|
Deklagen om noten
|
10 g/kg
|
|
|
Vullingen, versieringen
|
5 g/kg
|
|
|
en deklagen voor
|
|
|
|
banketbakkerswaren
|
|
|
|
Desserts
|
6 g/kg
|
|
|
Geëmulgeerde sausen
|
10 g/kg
|
|
|
Likeur op basis van
|
10 g/l
|
|
|
eieren
|
|
|
|
Voedingssupplementen, bedoeld in het Warenwetbesluit voedingssupplementen
|
quantum satis
|
|
|
Kauwgom
|
5 g/kg
|
|
|
Aroma's
|
50 g/kg
|
|
|
|
|
E 420
|
Sorbitol }
|
Eet- en drinkwaren, met
|
quantum satis
|
|
i) Sorbitol }
|
uitzondering van de eet-
|
|
|
ii) Sorbitolstroop }
|
en drinkwaren bedoeld in
|
|
|
|
artikel 2, derde lid
|
|
E 421
|
Mannitol }
|
Bevroren en diepgevroren
|
(toegevoegd voor
|
|
|
onverwerkte vis,
|
andere doeleinden
|
|
|
schaaldieren, weekdieren
|
dan als zoetstof)
|
|
|
en cefalopoden
|
|
E 953
|
Isomalt (Isomaltitol) }
|
|
|
E 965
|
Maltitol }
|
|
|
|
i) Maltitol }
|
Likeur
|
|
|
ii) Maltitolstroop }
|
|
|
E 966
|
Lactitol }
|
|
|
E 967
|
Xylitol }
|
|
|
|
|
|
|
E 968
|
Erytritol
|
Levensmiddelen in het algemeen
|
quantum satis
|
|
|
(uitgezonderd dranken en de levensmiddelen, bedoeld in artikel 2, derde lid )
|
|
|
|
Bevroren en diepgevroren
|
quantum satis
|
|
|
onbewerkte vis, schaaldieren, weekdieren en koppotigen
|
|
|
|
Likeur
|
quantum satis
|
|
|
|
Niet als zoetstof
|
E 427
|
Cassiagom
|
Consumptie-ijs
|
2500 mg/kg
|
|
|
Gefermenteerde melkproducten behalve niet-gearomatiseerde, met levende fermenten gefermenteerde melkproducten
|
|
|
|
Dessert op basis van zuivelproducten en soortgelijke producten
|
|
|
|
Vullingen en afdeklaag van banketbakkerswaren en desserts
|
|
|
|
Smeltkaas
|
|
|
|
Sauzen en slasauzen
|
|
|
|
Gedehydrateerde soep en bouillon
|
|
|
|
Warmtebehandelde vleesproducten
|
1500 mg/kg
|
E 432
|
Polyoxyethyleen-20-sorbitaan-monolauraat
|
Banketbakkerswaren
|
3 g/kg
|
|
(polysorbaat 20) }
|
|
|
E 433
|
Polyoxyethyleen-20-sorbitaan-mono-oleaat
|
Vetemulsies voor bakken
|
10 g/kg
|
|
(polysorbaat 80) }
|
en braden
|
|
E 434
|
Polyoxyethyleen-20-sorbitaan-monopalmitaat
|
Melk- en roomanalogen
|
5 g/kg
|
|
(polysorbaat 40) }
|
|
|
E 435
|
Polyoxyethyleen-20-sorbitaan-monostearaat
|
Consumptieijs
|
1 g/kg
|
|
(polysorbaat 60) }
|
|
|
E 436
|
Polyoxyethyleen-20-sorbitaan-tristearaat
|
Desserts
|
3 g/kg
|
|
(polysorbaat 65) }
|
|
|
|
|
Suikerwerk
|
1 g/kg
|
|
|
Geëmulgeerde sausen
|
5 g/kg
|
|
|
Soep
|
1 g/kg
|
|
|
Kauwgom
|
5 g/kg
|
|
|
Voedingssupplementen, bedoeld in het Warenwetbesluit voedingssupplementen
|
quantum satis
|
|
|
Dieetvoeding voor medisch gebruik, bedoeld in de Warenwetregeling Dieetvoeding voor medisch gebruik
|
1 g/kg
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dieetvoeding voor
|
|
|
|
gewichtsbeperking ter
|
|
|
|
vervanging van de
|
|
|
|
totale dagelijkse
|
1
De in deze kolom vermelde gehaltes hebben betrekking op de stoffen E432 t/m E436 welke afzonderlijk of in combinatie zijn toegevoegd.
|
|
|
voedselinname of van een
|
|
|
|
maaltijd
|
|
|
|
Aroma's, met uitzondering van vloeibare rookaroma's en aroma's op basis van oleoharsen van specerijen
1
Onder oleoharsen van specerijen wordt verstaan: extracten van specerijen waaruit het extractiemiddel verdampt is, zodat een mengsel van de vluchtige olie en harsachtig materiaal van de specerij overblijft.
|
10 g/kg
|
|
|
Levensmiddelen die vloeibare rookaroma's en aroma's op basis van oleoharsen van specerijen bevatten
|
1 g/kg
|
|
|
|
|
E 442
|
Ammoniumfosfatiden
|
Cacao- en
|
10 g/kg
|
|
|
chocoladeproducten zoals
|
|
|
|
omschreven in de
|
|
|
|
Verordening Akk Cacao en
|
|
|
|
chocaladeprodukten 1974
|
|
|
|
van het
|
|
|
|
Hoofdproductschap
|
|
|
|
Akkerbouwproducten, met
|
|
|
|
inbegrip van vullingen
|
|
|
|
Suikerwerk op basis van
|
10 g/kg
|
|
|
die producten
|
|
E 444
|
Sucroseacetaatisobutyraat
|
Niet-alcoholhoudende
|
300 mg/l
|
|
|
gearomatiseerde niet-
|
|
|
|
heldere dranken
|
|
|
|
Gearomatiseerde niet-transparante alcoholhoudende dranken met een alcoholvolumegehalte van minder dan 15 %
|
300 mg/l
|
E 445
|
Glycerol-esters van houthars
|
Niet-alcoholhoudende
|
100 mg/l
|
|
|
gearomatiseerde niet-
|
|
|
|
heldere dranken
|
|
|
|
Oppervlaktebehandeling
|
50 mg/kg
|
|
|
van citrusvruchten
|
|
|
|
Niet-transparante
|
100 mg/l
|
|
|
gedistilleerde dranken
|
|
|
|
overeenkomstig
|
|
|
|
verordening (EEG) nr.
|
|
|
|
1576/89 van de Raad van
|
|
|
|
29 mei 1989 tot
|
|
|
|
vaststelling van de
|
|
|
|
algemene voorschriften
|
|
|
|
betreffende de
|
|
|
|
definitie, de aanduiding
|
|
|
|
en de aanbiedingsvorm
|
|
|
|
van gedistilleerde
|
|
|
|
dranken (PbEG L 160)
|
|
|
|
Niet-transparante
|
100 mg/l
|
|
|
gedistilleerde dranken
|
|
|
|
bevattende minder dan 15
|
|
|
|
volumeprocent alcohol.
|
|
|
|
|
|
E 473
|
Sucrose-vetzuuresters }
|
Vloeibare koffie in blik
|
1 g/l
|
|
|
Roomanalogen
|
5 g/kg
|
|
|
Gesteriliseerde room en
|
5 g/kg
|
|
|
gesteriliseerde room met
|
|
|
|
verlaagd vetgehalte
|
|
E 474
|
Sucroglyceriden }
|
Warmtebehandelde
|
5 g/kg (berekend op
|
|
|
vleesproducten
|
vetbasis)
|
|
|
Vetemulsies voor bakken
|
10 g/kg
|
|
|
en braden
|
|
|
|
Banketbakkerswaren
|
10 g/kg
|
|
|
Koffiewitmakers
|
20 g/kg
|
|
|
Consumptieijs
|
5 g/kg
|
|
|
Suikerwerk
|
5 g/kg
|
|
|
Desserts
|
5 g/kg
|
|
|
Sausen
|
10 g/kg
|
|
|
Soep en bouillon
|
2 g/kg
|
|
|
Vers fruit,
|
quantum satis
|
|
|
oppervlaktebehandeling
|
|
|
|
Niet-alcoholhoudende
|
5 g/l
|
|
|
anisette
|
|
|
|
Niet-alcoholhoudende
|
5 g/l
|
|
|
dranken op basis van
|
|
|
|
kokos of amandelen
|
|
|
|
Alcoholische dranken
|
5 g/l
|
|
|
(behalve wijn en bier)
|
|
|
|
Poeders voor de
|
10 g/l
|
|
|
bereiding van warme
|
|
|
|
dranken
|
|
|
|
Dranken op basis van
|
5 g/l
|
|
|
zuivelproducten
|
|
|
|
Voedingssupplementen, bedoeld in het Warenwetbesluit voedingssupplementen
|
quantum satis
|
|
|
Dieetvoeding voor medisch gebruik, bedoeld in de Warenwetregeling Dieetvoeding voor medisch gebruik
|
5 g/kg
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dieetvoeding voor
|
|
|
|
gewichtsbeperking ter
|
|
|
|
vervanging van de totale
|
|
|
|
dagelijkse voedselinname
|
|
|
|
of van een maaltijd
|
|
|
|
Kauwgom
|
10 g/kg
|
|
|
|
|
|
|
|
1
De in deze kolom vermelde maximale gehaltes hebben betrekking op de stoffen E 473 en E 474 welke afzonderlijk of in combinatie zijn toegevoegd
|
|
|
Roomanalogen
|
5 g/kg
|
|
|
Gesteriliseerde room en
|
5 g/kg
|
|
|
gesteriliseerde room met
|
|
|
|
verlaagd vetgehalte
|
|
|
|
|
|
E 475
|
Polyglycerolesters van vetzuren
|
Banketbakkerswaren
|
10 g/kg
|
|
|
Geëmulgeerde likeuren
|
5 g/l
|
|
|
Eiproducten
|
1 g/kg
|
|
|
Koffiewitmakers
|
0,5 g/kg
|
|
|
Kauwgom
|
5 g/kg
|
|
|
Vetemulsies
|
5 g/kg
|
|
|
|
|
|
|
Melk- en roomanalogen
|
5 g/kg
|
|
|
Suikerwerk
|
2 g/kg
|
|
|
Desserts
|
2 g/kg
|
|
|
Voedingssupplementen, bedoeld in het Warenwetbesluit voedingssupplementen
|
quantum satis
|
|
|
Dieetvoeding voor medisch gebruik, bedoeld in de Warenwetregeling Dieetvoeding voor medisch gebruik
|
5 g/kg
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dieetvoeding voor
|
|
|
|
gewichtsbeperking ter
|
|
|
|
vervanging van de
|
|
|
|
dagelijkse voedsel-
|
|
|
|
inname of van een
|
|
|
|
maaltijd
|
|
|
|
Ontbijtgraanproducten
|
10 g/kg
|
|
|
van het Granola-type
|
|
E 476
|
|
Smeerbare vetstoffen
|
4 g/kg
|
|
|
zoals bedoeld in
|
|
|
|
bijlagen A, B en C bij
|
|
|
|
verordening (EG) nr.
|
|
|
|
2991/94 van de Raad van
|
|
|
|
de Europese Unie van 5
|
|
|
|
december 1994 tot
|
|
|
|
vaststelling van normen
|
|
|
|
voor smeerbare
|
|
|
|
vetprodukten (PbEG
|
|
|
|
L 316) met een
|
|
|
|
vetgehalte van ten
|
|
|
|
hoogste 41%
|
|
|
|
Soortgelijke smeerbare
|
4 g/kg
|
|
|
vetproducten met een
|
|
|
|
vetgehalte van minder
|
|
|
|
dan 10%
|
|
|
|
Dressings
|
4 g/kg
|
|
|
Suikerwerk op basis van
|
5 g/kg
|
|
|
cacao, met inbegrip van
|
|
|
|
chocolade
|
|
E 477
|
Propyleenglycolesters van vetzuren
|
Banketbakkerswaren
|
5 g/kg
|
|
|
Vetemulsies voor bakken
|
10 g/kg
|
|
|
en braden
|
|
|
|
Melk- en roomanalogen
|
5 g/kg
|
|
|
Koffiewitmakers
|
1 g/kg
|
|
|
Consumptieijs
|
3 g/kg
|
|
|
Suikerwerk
|
5 g/kg
|
|
|
Desserts
|
5 g/kg
|
|
|
Geslagen roomanalogen
|
30 g/kg
|
|
|
voor desserts
|
|
|
|
Dieetvoeding voor medisch gebruik, bedoeld in de Warenwetregeling Dieetvoeding voor medisch gebruik
|
1 g/kg
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dieetvoeding voor
|
|
|
|
gewichtsbeperking ter
|
|
|
|
vervanging van de totale
|
|
|
|
dagelijkse voedselinname
|
|
|
|
of van een maaltijd
|
|
E 479 b
|
Thermisch geoxideerde sojaolie verkregen door
|
Vetemulsies voor bakken,
|
5 g/kg
|
|
interactie met mono- en diglyceriden van
|
braden en frituren
|
|
|
vetzuren
|
|
|
|
|
|
|
E 481
|
Natriumstearoyl-2-lactylaat }
|
Banketbakkerswaren
|
5 g/kg
|
E 482
|
Calciumstearoyl-2-lactylaat }
|
Snelkookrijst
|
4 g/kg
|
|
|
Ontbijtgraanproducten
|
5 g/kg
|
|
|
Geëmulgeerde likeur
|
8 g/l
|
|
|
Gedistilleerde dranken
|
8 g/l
|
|
|
met minder dan 15
|
|
|
|
volumeprocent alcohol
|
|
|
|
Snacks op basis van
|
2 g/kg
|
|
|
granen
|
|
|
|
Kauwgom
|
2 g/kg
|
|
|
Vetemulsies
|
10 g/kg
|
|
|
Desserts
|
5 g/kg
|
|
|
Suikerwerk
|
5 g/kg
|
|
|
Koffiewitmakers
|
3 g/kg
|
|
|
Snacks op basis van
|
5 g/kg
|
|
|
granen of aardappelen
|
|
|
|
Conserven van gehakt
|
4 g/kg
|
|
|
vlees of in stukjes
|
|
|
|
gesneden vlees
|
|
|
|
Poeders voor de
|
2 g/l
|
|
|
bereiding van warme
|
|
|
|
dranken
|
|
|
|
Dieetvoeding voor medisch gebruik, bedoeld in de Warenwetregeling Dieetvoeding voor medisch gebruik
|
2 g/kg
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dieetvoeding voor
|
|
|
|
gewichtsbeperking ter
|
|
|
|
vervanging van de totale
|
|
|
|
dagelijkse voedselinname
|
|
|
|
of van een maaltijd
|
|
|
|
Brood (behalve het in
|
3 g/kg
|
|
|
bijlage II genoemde
|
|
|
|
brood)
|
|
|
|
MOSTARDA DI FRUTTA
|
2 g/kg
|
|
|
|
1
De in deze kolom vermelde maximale gehaltes hebben betrekking op de stoffen E481 en E482 welke afzonderlijk of in combinatie zijn toegevoegd
|
|
|
|
|
E 483
|
Stearyltartraat
|
Bakkerswaren (behalve
|
4 g/kg
|
|
|
het in bijlage II
|
|
|
|
genoemde brood)
|
|
|
|
Desserts
|
5 g/kg
|
|
|
|
|
E 491
|
Sorbitaanmonostearaat }
|
Banketbakkerswaren
|
10 g/kg
|
E 492
|
Sorbitaantristearaat }
|
Vullingen, versieringen
|
5 g/kg
|
|
|
en deklagen voor
|
|
|
|
banketbakkerswaren
|
|
E 493
|
Sorbitaanmonolauraat }
|
Geleimarmelade
|
25 mg/kg 1Uitsluitend E 493.
|
E 494
|
Sorbitaanmonooleaat }
|
|
|
E 495
|
Sorbitaanmonopalmitaat }
|
Vetemulsies
|
10 g/kg
|
|
|
Melk- en roomanalogen
|
5 g/kg
|
|
|
Koffiewitmakers
|
5 g/kg
|
|
|
Vloeibaar
|
0,5 g/l
|
|
|
theeconcentraat en
|
|
|
|
vloeibaar vruchten- en
|
|
|
|
kruidentheeconcentraat
|
|
|
|
Consumptie-ijs
|
0,5 g/kg
|
|
|
Desserts
|
5 g/kg
|
|
|
Suikerwerk
|
5 g/kg
|
|
|
Suikerwerk op basis van
|
10 g/kg2Uitsluitend E 492.
|
|
|
cacao, met inbegrip van
|
|
|
|
chocolade
|
|
|
|
Geëmulgeerde sausen
|
5 g/kg
|
|
|
Voedingssupplementen, bedoeld in het Warenwetbesluit voedingssupplementen
|
quantum satis
|
|
|
Gist voor bakdoeleinden
|
quantum satis
|
|
|
Kauwgom
|
5 g/kg
|
|
|
Dieetvoeding voor medisch gebruik, bedoeld in de Warenwetregeling Dieetvoeding voor medisch gebruik
|
5 g/kg
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dieetvoeding voor
|
|
|
|
gewichtsbeperking ter
|
|
|
|
vervanging van de totale
|
|
|
|
dagelijkse voedselinname
|
|
|
|
of van een maaltijd.
|
|
|
|
Uitsluitend voor E 491,
|
3
De in deze kolom vermelde maximale gehaltes hebben betrekking op de stoffen E491 t/m E495 welke afzonderlijk of in combinatie zijn toegevoegd
|
|
|
wijn in overeenstemming
|
|
|
|
met verordening (EEG)
|
|
|
|
nr. 1873/84 houdende
|
|
|
|
machtiging tot
|
|
|
|
aanbieding of levering
|
|
|
|
voor rechtstreekse
|
|
|
|
menselijke consumptie
|
|
|
|
van bepaalde ingevoerde
|
|
|
|
wijnen waarop
|
|
|
|
oenologische procédés
|
|
|
|
kunnen zijn toegepast
|
|
|
|
waarin niet is voorzien
|
|
|
|
bij verordening (EEG)
|
|
|
|
nr. 337/79
|
|
E 512
|
Tin(I)chloride
|
Conserven van witte
|
25 mg/kg uitgedrukt
|
|
|
asperges in blik of in
|
als Sn
|
|
|
glas
|
|
|
|
|
|
E 520
|
Aluminiumsulfaat }
|
Eiwit
|
30 mg/kg
|
E 521
|
Aluminiumnatriumsulfaat }
|
Gekonfijte,
|
200 mg/kg
|
E 522
|
Aluminiumkaliumsulfaat }
|
gekristalliseerde en
|
|
E 523
|
Aluminiumammoniumsulfaat }
|
geglaceerde vruchten en
|
|
|
|
groenten
|
1
De in deze kolom vermelde maximale gehaltes hebben betrekking op de stoffen E535, E536 en E538 welke afzonderlijk of in combinatie zijn toegevoegd
|
|
|
|
uitgedrukt als
|
|
|
|
aluminium
|
|
|
|
|
E 541
|
Natriumaluminiumfosfaat, zuur
|
Banketbakkerswaren
|
1 g/kg uitgedrukt
|
|
|
(uitsluitend SCONES en
|
als aluminium
|
|
|
kapselgebak)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
E 535
|
Natriumferrocyanide }
|
|
2
De in deze kolom vermelde maximale gehaltes hebben betrekking op de stoffen E551 t/m E556 en E559 welke afzonderlijk of in combinatie zijn toegevoegd
|
E 536
|
Kaliumferrocyanide }
|
Zout en zoutvervangers
|
20 mg/kg
|
E 538
|
Calciumferrocyanide }
|
|
als watervrij
|
|
|
|
kaliumferrocyanide
|
|
|
|
|
E 551
|
Silicium
|
Aroma's
|
50 g/kg
|
|
|
|
|
E 551
|
Siliciumdioxide }
|
Gedroogde levensmiddelen
|
10 g/kg
|
|
|
in poedervorm (met
|
|
|
|
inbegrip van suikers)
|
|
E 552
|
Calciumsilicaat }
|
|
|
E 553a
|
i) Magnesiumsilicaat }
|
Zout en zoutvervangers
|
10 g/kg
|
|
ii) Magnesiumtrisilicaat 1Vrij van asbest. }
|
Voedingssupplementen, bedoeld in het Warenwetbesluit voedingssupplementen
|
quantum satis
|
|
|
|
|
E 553b
|
Talk }
|
Voedingsmiddelen in
|
quantum satis
|
|
|
tablet- of drageevorm
|
|
E 554
|
Natriumaluminiumsilicaat }
|
Gesneden of geraspte
|
10 g/kg
|
|
|
harde, halfharde en
|
|
|
|
smeltkaas
|
|
|
|
Gesneden of geraspte
|
10 g/kg
|
|
|
analogen voor harde kaas
|
|
|
|
en smeltkaas
|
|
|
|
Kruiderijen
|
30 g/kg
|
|
|
Producten om blik in te
|
30 g/kg
|
|
|
vetten
|
|
E 555
|
Kaliumaluminiumsilicaat }
|
|
|
E 556
|
Calciumaluminiumsilicaat }
|
|
2
De in deze kolom vermelde maximale gehaltes hebben betrekking op de stoffen E551 t/m E559 welke afzonderlijk of in combinatie zijn toegevoegd
|
E 559
|
Kaolin }
|
Kauwgom
|
quantum satis 3Alleen voor E 553 b.
|
|
|
Rijst
|
|
|
|
Worst (alleen
|
|
|
|
oppervlaktebehandeling)
|
|
|
|
Snoepgoed, met
|
|
|
|
uitzondering van
|
|
|
|
chocolade (alleen
|
|
|
|
oppervlaktebehandeling)
|
|
|
|
|
|
E 579
|
IJzer(II)gluconaat }
|
Olijven, donker door
|
150 mg/kg
|
|
|
oxidatie
|
|
E 585
|
IJzer(II)lactaat }
|
|
uitgedrukt als Fe
|
|
|
|
|
E 620
|
Glutaminezuur
|
Eet- en drinkwaren, met
|
10 g/kg
|
|
|
uitzondering van eet- en
|
|
|
|
drinkwaren bedoeld in
|
|
|
|
artikel 2, lid 3
|
|
E 621
|
Mononatriumglutamaat
|
|
|
E 622
|
Monokaliumglutamaat
|
|
4
De in deze kolom vermelde maximale gehaltes hebben betrekking op de stoffen E620 t/m E625 welke afzonderlijk of in combinatie zijn toegevoegd
|
E 623
|
Calciumdiglutamaat
|
|
|
E 624
|
Monoammoniumglutamaat
|
|
|
E 625
|
Magnesiumdiglutamaat
|
|
|
|
|
Pikante sausen en
|
quantum satis
|
|
|
kruidenbereidingen
|
|
|
|
|
|
E 626
|
Guanylzuur }
|
|
|
E 627
|
Natriumguanylaat }
|
|
|
E 628
|
Kaliumguanylaat }
|
Eet- en drinkwaren, met
|
500 mg/kg
|
|
|
uitzondering van de eet-
|
uitgedrukt als
|
|
|
en drinkwaren bedoeld in
|
guanylzuur
|
|
|
artikel 2, lid 3
|
|
E 629
|
Calciumguanylaat }
|
|
|
E 630
|
Inosinizuur }
|
|
|
E 631
|
Dinatriuminosinaat }
|
|
|
E 632
|
Dikaliuminosinaat }
|
|
1
De in deze kolom vermelde maximale gehaltes hebben betrekking op de stoffen E626 t/m E635 welke afzonderlijk of in combinatie zijn toegevoegd
|
E 633
|
Calciuminosinaat }
|
|
|
|
|
|
|
E 634
|
Calcium-5'-ribonucleotiden }
|
Pikante sausen en
|
quantum satis
|
E 635
|
Dinatrium-5'-ribonucleotiden }
|
kruidenbereidingen
|
|
|
|
|
|
E 900
|
Dimethylpolysiloxaan
|
Jam, gelei en marmelade
|
10 mg/kg
|
|
|
als bedoeld in het
|
|
|
|
Warenwetbesluit
|
|
|
|
Verduurzaamde
|
|
|
|
vruchtenprodukten en
|
|
|
|
soortgelijke smeerbare
|
|
|
|
vruchtenproducten, met
|
|
|
|
inbegrip van producten
|
|
|
|
met verlaagde energie-
|
|
|
|
inhoud
|
|
|
|
Soep en bouillon
|
10 mg/kg
|
|
|
Oliën en vetten om in te
|
10 mg/kg
|
|
|
bakken, braden of
|
|
|
|
frituren
|
|
|
|
Suikerwerk (behalve
|
10 mg/kg
|
|
|
chocolade)
|
|
|
|
Niet-alcoholhoudende
|
10 mg/l
|
|
|
gearomatiseerde dranken
|
|
|
|
Ananassap
|
10 mg/l
|
|
|
Vruchten- en
|
10 mg/kg
|
|
|
groentenconserven in
|
|
|
|
blik of in glas
|
|
|
|
Kauwgom
|
100 mg/kg
|
|
|
wijn, in overeenstemming
|
|
|
|
met verordening (EEG)
|
|
|
|
nr. 1873/84 houdende
|
|
|
|
machtiging tot
|
|
|
|
aanbieding of levering
|
|
|
|
voor rechtstreekse
|
|
|
|
menselijke consumptie
|
|
|
|
van bepaalde ingevoerde
|
|
|
|
wijnen waarop
|
|
|
|
oenologische procédés
|
|
|
|
kunnen zijn toegepast
|
|
|
|
waarin niet is voorzien
|
|
|
|
bij verordening (EEG)
|
|
|
|
nr. 337/79
|
|
|
|
SØD...SAFT
|
10 mg/l
|
|
|
Beslag
|
10 mg/kg
|
|
|
Cider, met uitzondering
|
10 mg/kg
|
|
|
van cidre bouché
|
|
|
|
Aroma's
|
10 mg/kg
|
|
|
|
|
E 901
|
Bijenwas, wit en geel }
|
Uitsluitend als
|
quantum satis
|
|
|
glansmiddel voor de
|
|
|
|
volgende eetwaren:
|
|
E 902
|
Candelillawas }
|
- Suikerwerk (met
|
|
|
|
inbegrip van chocolade)
|
|
E 904
|
Schellak }
|
- Snacks
|
|
|
|
- Noten
|
|
|
|
|
|
|
|
- Koffiebonen
|
|
|
|
– voorverpakte wafels met consumptie-ijs (alleen voor E 901)
|
quantum satis
|
|
|
Voedingssupplementen, bedoeld in het Warenwetbesluit voedingssupplementen
|
quantum satis
|
|
|
Uitsluitend voor de
|
quantum satis
|
|
|
oppervlaktebehandeling
|
|
|
|
van verse
|
|
|
|
citrusvruchten,
|
|
|
|
meloenen, appelen,
|
|
|
|
peren, perziken en
|
|
|
|
ananassen
|
|
|
|
Aroma's in niet-alcoholhoudende gearomatiseerde dranken (alleen voor E 901)
|
0,2 g/kg in de gearomatiseerde dranken
|
|
|
|
|
E 903
|
Carnaubawas
|
Als glansmiddel uitsluitend voor:
|
|
|
|
– suikerwerk, met inbegrip van chocolade
|
500 mg/kg
1200 mg (uitsluitend in kauwgom)
|
|
|
– kleine bakkerswaren met chocoladeoppervlak
|
200 mg/kg
|
|
|
– snacks
|
200 mg/kg
|
|
|
– noten
|
200 mg/kg
|
|
|
– koffiebonen
|
200 mg/kg
|
|
|
– Voedingssupplementen, bedoeld in het Warenwetbesluit voedingssupplementen
|
200 mg/kg
|
|
|
– verse citrusvruchten, meloenen, appelen, peren, perziken en ananassen (uitsluitend oppervlaktebehandeling)
|
200 mg/kg
|
E 912
|
Esters van montaanzuur
|
Uitsluitend voor de
|
quantum satis
|
|
|
oppervlaktebehandeling
|
|
|
|
van verse
|
|
|
|
citrusvruchten,
|
|
|
|
meloenen, mango, papaya,
|
|
|
|
avocado en ananassen
|
|
E 914
|
Geoxideerde polyethyleenwas
|
|
|
E 927b
|
Carbamide
|
Kauwgom zonder
|
30 g/kg
|
|
|
toegevoegde suikers
|
|
E 950
|
Acesulfaam-K
|
Kauwgom met toegevoegde
|
800 mg/kg
|
|
|
suikers
|
|
E 951
|
Aspartaam
|
|
2500 mg/kg
|
E 957
|
Thaumatine
|
|
10 mg/kg
|
|
|
|
(uitsluitend als
|
|
|
|
smaakversterker)
|
1
Als E 950, E 951, E 957 en E 959 in combinatie in kauwgom worden gebruikt, worden de afzonderlijke concentraties evenredig verminderd.
|
|
|
|
E 957
|
Thaumatine
|
Gearomatiseerde niet-
|
0,5 mg/l
|
|
|
alcoholische dranken op
|
|
|
|
basis van water
|
|
|
|
Desserts (al dan
|
5 mg/l
|
|
|
niet op basis
|
|
|
|
van
|
|
|
|
zuivelproducten)
|
|
E 959
|
Neohesperidine-DC
|
Kauwgom met toegevoegde
|
150 mg/kg
|
|
|
suikers
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Smeerbare vetstoffen
|
5 mg/kg
|
|
|
zoals bedoeld in de
|
|
|
|
bijlagen B en C bij
|
|
|
|
verordening (EG) nr.
|
|
|
|
2991/94 van de Raad van
|
|
|
|
de Europese Unie van 5
|
|
|
|
december 1994 tot
|
|
|
|
vaststelling van normen
|
|
|
|
voor smeerbare
|
|
|
|
vetprodukten (PbEG
|
|
|
|
L 316)
|
|
|
|
Vleesproducten
|
(uitsluitend als
|
|
|
|
smaakversterker)
|
|
|
Vruchtengelei
|
|
|
|
Plantaardige eiwitten
|
|
E 961
|
Neotaam
|
Gearomatiseerde dranken op basis van water, met verminderde verbrandingswaarde of zonder toegevoegde suikers
|
2 mg/l als smaakversterker
|
|
|
Dranken op basis van melk en daarvan afgeleide producten op basis van vruchtensap, met verminderde verbrandingswaarde of zonder toegevoegde suikers
|
2 mg/l als smaakversterker
|
|
|
‘Snacks’: bepaalde smaken voorverpakte gezouten gedroogde hapjes op basis van zetmeel en omhulde noten
|
2 mg/kg als smaakversterker
|
|
|
Snoepgoed op basis van zetmeel, met verminderde verbrandingswaarde of zonder toegevoegde suikers
|
3 mg/kg als smaakversterker
|
|
|
Microproducten van suikerwerk ter verfrissing van de adem, zonder toegevoegde suikers
|
3 mg/kg als smaakversterker
|
|
|
Sterk gearomatiseerde keelpastilles zonder toegevoegde suikers
|
3 mg/kg als smaakversterker
|
|
|
Kauwgom met toegevoegde suikers
|
3 mg/kg als smaakversterker
|
|
|
Jam, gelei en marmelade, met verminderde verbrandingswaarde
|
2 mg/kg als smaakversterker
|
|
|
Sauzen
|
2 mg/kg als smaakversterker
|
|
|
Voedingssupplementen als bedoeld in het Warenwetbesluit voedingssupplementen, verstrekt in vloeibare vorm
|
2 mg/kg als smaakversterker
|
|
|
Voedingssupplementen als bedoeld in het Warenwetbesluit voedingssupplementen, verstrekt in vaste vorm
|
2 mg/kg als smaakversterker
|
|
|
Voedingssupplementen als bedoeld in het Warenwetbesluit voedingssupplementen op basis van vitamines of mineraalelementen in de vorm van siroop of in niet-kauwbare vorm
|
2 mg/kg als smaakversterker
|
|
|
|
|
E 999
|
Quillaja-extract
|
Gearomatiseerde niet-
|
200 mg/l berekend
|
|
|
alcoholhoudende dranken
|
als watervrij
|
|
|
op basis van water
|
extract
|
|
|
Cider, met uitzondering
|
200 mg/l
|
|
|
van CIDRE BOUCHÉ
|
berekend als watervrij
|
|
|
|
extract
|
E 1201
|
Polyvinylpyrrolidon
|
Voedingssupplementen,
|
quantum satis
|
E 1202
|
Polyvinylpolypyrrolidon
|
bedoeld in het Warenwetbesluit voedingssupplementen, in tablet- of drageevorm
|
|
E 1203
|
Polyvinylalcohol
|
Voedingssupplementen als bedoeld in het Warenwetbesluit voedingssupplementen, in capsule- of tabletvorm
|
18 g/kg
|
E 1505
|
Triethylcitraat
|
Voedingssupplementen
|
3,5 g/kg
|
|
|
als bedoeld in het Warenwetbesluit voedingssupplementen, in capsule- of tabletvorm
|
|
|
|
Gedroogd eiwit
|
quantum satis
|
E 468
|
Vernet
|
Vaste
|
30 g/kg
|
|
natriumcarboxymethylcellulose
|
Voedingssupplementen, bedoeld in het Warenwetbesluit voedingssupplementen
|
|
E 425
|
Konjac1Deze stoffen mogen niet worden gebruikt voor de productie van gedehydrateerde levensmiddelen die bedoeld zijn voor rehydratering bij inname.
|
Levensmiddelen in het
|
10 g/kg
|
|
- Konjacgom
|
algemeen (met
|
|
|
- Konjacglucomannaan
|
uitzondering van de in artikel 2, derde lid, bedoelde levensmiddelen en geleiproducten, met inbegrip van geleiproducten in minicups) )
|
alleen of in combinatie
|
E 459
|
Beta-cyclodextrien
|
Levensmiddelen in tablet
|
quantum satis
|
|
|
of drageevorm
|
|
|
|
Ingekapselde aroma's in:
|
|
|
|
– gearomatiseerde thee en gearomatiseerde instantpoeders voor dranken
|
500 mg/l
|
|
|
– gearomatiseerde snacks
|
1 g/kg in levensmiddelen zoals deze worden geconsumeerd of zoals gereconstitueerd volgens de aanwijzingen van de fabrikant
|
E 905
|
Microkristallijne was
|
Oppervlaktebehandeling
|
quantum satis
|
|
|
van:
|
|
|
|
- snoepgoed met
|
|
|
|
uitzondering van
|
|
|
|
chocolade
|
|
|
|
- kauwgom
|
|
|
|
- meloen, papaja, mango
|
|
|
|
en avocado
|
|
E 1518
|
Glyceroltriacetaat
|
Kauwgom
|
quantum satis
|
|
(Triacetin)
|
|
|
E 650
|
Zinkacetaat
|
Kauwgom
|
1000 mg/kg
|
|
|
|
|
E 943a
|
Butaan }
|
Bakspray op basis van
|
quantum satis
|
|
|
plantaardige olie
|
|
|
|
(alleen voor
|
|
|
|
beroepsmatig gebruik)
|
|
|
|
Emulsiespray op basis
|
|
|
|
van water
|
|
E 943b
|
Isobutaan }
|
Bakspray op basis van
|
quantum satis
|
|
|
plantaardige olie
|
|
|
|
(alleen voor
|
|
|
|
beroepsmatig gebruik)
|
|
|
|
Emulsiespray op basis
|
|
|
|
van water
|
|
E 944
|
Propaan }
|
Bakspray op
|
quantum satis
|
|
|
basis van
|
|
|
|
plantaardige
|
|
|
|
olie (alleen
|
|
|
|
voor
|
|
|
|
beroepsmatig
|
|
|
|
gebruik)
|
|
|
|
Emulsiespray op
|
|
|
|
basis van water
|
|
|
|
|
|
E 907
|
Gehydrogeneerd poly-1-deceen
|
Als glansmiddel voor:
|
|
|
|
– suikerwerk
|
2 g/kg
|
|
|
– gedroogde vruchten
|
2 g/kg
|
E 1505
|
Triethylcitraat
|
Aroma's
|
3 g/kg uit alle bronnen
|
|
|
|
in levensmiddelen zoals deze worden verbruikt of zoals greconstitueerd volgens de aanwijzingen van de fabrikant; afzonderlijk of in combinatie. Bij dranken, met uitzondering van roomlikeur, bedraagt de toegestane maximumconcentratie van E 1520 1 g/l
|
E 1517
|
Glyceroldiacetaat (diacetine)
|
|
|
|
|
|
|
E 1518
|
Glyceroltriacetaat (triacetine)
|
|
|
|
|
|
|
E 1520
|
Propaan-1,2-diol (propyleenglycol)
|
|
|
E 1519
|
Benzylalcohol
|
Aroma's voor:
|
|
|
|
– likeuren, gearomatiseerde wijnen, gearomatiseerde dranken op basis van wijn, gearomatiseerde cocktails van wijnbouwproducten
|
100 mg/l
|
|
|
– suikerwerk, met inbegrip van chocolade, en banketbakkers-waren
|
250 mg/kg uit alle bronnen in eet- en drinkwaren zoals deze worden verbruikt of zoals gereconstitueerd volgens de aanwijzingen van de fabrikant
|
E 426
|
Hemicellulose van soja
|
Dranken op basis van zuivelproducten bestemd voor de detailhandel
|
5 g/l
|
|
|
|
|
|
|
Voedingssupplementen, bedoeld in het Warenwetbesluit voedingssupplementen
|
1,5 g/l
|
|
|
|
|
|
|
Geëmulgeerde sauzen
|
30 g/l
|
|
|
|
|
|
|
Voorverpakte fijne bakkerijproducten bestemd voor de detailhandel
|
10 g/kg
|
|
|
|
|
|
|
Voorverpakte kant-en-klare oriëntaalse deegwaren bestemd voor de detailhandel
|
10 g/kg
|
|
|
|
|
|
|
Voorverpakte kant-en-klare rijst bestemd voor de detailhandel
|
10 g/kg
|
|
|
|
|
|
|
Voorverpakte en verwerkte aardappel- en rijstproducten (met inbegrip van bevroren, diepgevroren, gekoelde en gedroogde bewerkte producten) bestemd voor de detailhandel
|
10 g/kg
|
|
|
|
|
|
|
Gedehydrateerde, geconcentreerde, bevroren en diepgevroren eiproducten
|
10 g/kg
|
|
|
|
|
|
|
Geleiproducten, met uitzondering van geleiproducten in minicups
|
10 g/kg
|
E 1204
|
Pullulan
|
Voedingssupplementen, bedoeld in het Warenwetbesluit voedingssupplementen, in capsule- of tabletvorm
|
quantum satis
|
|
|
|
|
|
|
Microproducten van suikerwerk ter verfrissing van de adem in de vorm van laagjes
|
quantum satis
|
|
|
|
|
E 1452
|
Zetmeel-aluminium-octenyl-succinaat
|
Ingekapselde vitaminepreparaten in voedingssupplementen, bedoeld in het Warenwetbesluit voedingssupplementen
|
35 g/kg in voedingssupplement
|
E 1521
|
Polyethyleenglycol
|
Voedingssupplementen als bedoeld in het Warenwetbesluit voedingssupplementen, in capsule- of tabletvorm
|
10 g/kg
|